Eredmény
3 - 4
Full Time

Részletek

Meccsnap Időpont Liga Idény
2020.12.06. 19:30 NBII. 2020/2021

Meccs riport

Győzni tudott a Merkantil Bank Liga rangadóján a listavezető DVSC, miután vasárnap 4-3-ra nyert a 2. Budaörs ellen Tatabányán.

Viharos előzmények vezették fel a mérkőzést, a meccs előtt az erős szél felborította mindkét kispadot, amelyeket végül betoltak a főépület falához, hogy ne legyen nagyobb baj.

A viharos kezdés a találkozóra is jellemző volt, jó volt az iram, Tischler már a 2. percben kapura fejelt, de Kovács biztosan védett. A 6. minutumban viszont már vezetett a Budaörs, Pethő gyönyörű gólt lőtt 16 méterről (1-0), de rá egy percre már egyenlített is a Loki, egy szép, gyors támadás után Ferenczi középre adása végén Szécsi Márk talált be közelről (1-1).

A folytatás is meglehetősen eseménydúsra sikeredett: a 14. percben Petneházi szabadrúgásból veszélyeztetett (a felső lécet súrolta a labda), ám nem sokkal később Nyári 17 méterről már kilőtte a jobb felsőt (2-1). Az első félidőből félóra telt el, amikor Dzsudzsák Balázs 23 méteres bombája után a budaörsi (amúgy a DVSC-től kölcsönben lévő) kapus csak nehezen tudott hárítani, Ferenczi fejesét viszont biztosan fogta.

A 36. percben aztán jött az egyenlítés, a Szécsi megrúgásáért megítélt büntetőt Bódi Ádám értékesítette (2-2). A 4 gólt hozó első félidő szélvész-gyorsan eltelt, nem lehetett unatkozni, s ez volt várható a szünet után is.

Így is lett: a 48. percben Dzsudzsák beadásáról nem sokkal maradt le Tischler, a másik oldalon Csiki fejesét védte Gróf. Némi mezőnyjáték után bő egy óra elteltével jött a következő fontosabb esemény, a 66 .percben megszerezte a vezetést a Loki! Ferenczi beadása után Bódihoz pattant a labda, aki szép mozdulattal lőtt 8 méterről a léc alá(2-3).

De még messze nem volt vége: a 77. percben jött az egyenlítés, Csiki 17 méterről a jobb alsóba tekert (3-3), rá egyetlen minutumra Dzsudzsák beívelését követően Szatmári bólintott a léc alá (3-4).

A véghajrában már nem nagyon alakult ki nagyobb helyzet (mondjuk addig volt elég), a Loki fordulatos meccsen aratott értékes győzelmet. Folytatás egy hét múlva Debrecenben a DEAC ellen.

Merkantil Bank Liga, 20. forduló.

Budaörs-DVSC 3-4 (2-2).

Tatabánya, zárt kapuk mögött. Vezette: Pillók.

Budaörs: Kovács P. – Menyhárt, Zeke, Kékesi, Fényes, Molnár Cs., Petneházi, Nyári, Sajbán (Petró, 85.), Pethő (Molnár T., 65.), Halmai (Csiki, 46.). Vezetőedző: Márkus Tibor.

DVSC: Gróf – Kinyik, Szatmári, Pávkovics, Ferenczi (Korhut, 89.) – Bévárdi (Bényei B., 89.), Bódi, Baráth P., Dzsudzsák (Haris, 79.) – Szécsi (Sós, 88.), Tischler (Bárány, 60.). Vezetőedző: Kondás Elemér.

Gól: Pethő (6.), Nyári (17.), Csiki (77.)., illetve Szécsi (7.), Bódi (36., 11-esből, 66.), Szatmári (78.).

Sárga lap: Pávkovics (13.).

Helyszín

Tatabánya / Tatabánya, Tatabányai járás, Komárom-Esztergom megye, Közép-Dunántúl, Dunántúl, 2800, Magyarország