Eredmény
1 - 1
Full Time

Részletek

Meccsnap Időpont Liga Idény
2021.04.11. 12:15 NBII. 2020/2021

Meccs riport

Egy pontot szerzett a Nyíregyháza elleni ősi rangadón a DVSC, miután vasárnap a Nagyerdei Stadionban 1-1-et játszott a Spartacus ellen.

A Merkantil Bank Liga legpatinásabb rangadóján a Loki kénytelen volt nélkülözni az eltiltott Kusnyír Eriket, ettől eltekintve a lehető legerősebb kerettel vette fel a harcot a Nyíregyháza ellen. A találkozó előtt gyászszünetet tartottak az egykori remek debreceni csatár, a 71 évesen elhunyt Maczkó Gyula emlékére.

A tévéközvetítés miatt szokatlan időpontban, vasárnap délben kezdődő találkozó előtt természetesen senkinek sem a húsleves járt a fejében, hanem a három pont megszerzése. A DVSC kezébe vette az irányítást, és Szécsi Márk fejesével már a 2. percben veszélyeztetett, majd ugyanő az 5. percben lőtt is, a nyíregyházi kapus vetődve védett.

A 10. minutumban a vendégek is akcióba lendültek, egy szöglet után Papucsek fejelt kapura, Gróf Dávid bravúrral, lábbal hárított. A Loki igyekezett ráerőltetni az akaratát a vetélytársra, voltak is lehetőségei, de egy ideig a támadások utolsó szakasza nem volt elég pontos, Kinyik Ákos a 30. percben például közelről ha nem is sokkal, de fölé fejelt. A félidő hajrájában egyre nagyobb nyomás helyeződött a Nyíregyházára, és ez végül gólban is megmutatkozott! A 39. percben a sokadik jó debreceni roham végén Bódi Ádám adott középre, a hosszú oldalon érkező Korhut Mihály pedig közelről a jobb sarokba fejelt (1-0). A DVSC tehát előnnyel vonulhatott pihenőre.

A második játékrész hasonló szellemben folytatódott, a hazai fölény egyértelmű volt, de összességében nagyobb helyzet nélkül zajlott a játék. A 63. percben érkezett Bárány Donát, s ha már érkezett, a 72. percben jól is lépett meg, beadása majdnem megtalálta Szécsit, de a védők tisztázni tudtak.

A végjátékban aztán megduplázhatta volna előnyét a Loki, azonban Bárány lövése után a labda Fejér kezében landolt, ráadásul Szécsi is megsérült. A 91. percben, a hosszabbításban jött a dráma, Gróf ütközött Fodorral a 16-oson belül, a bíró pedig 11-est ítélt. A büntetőt Gresó végezte el, és a jobb alsóba lőtt (1-1).

Folytatás jövő hét vasárnap Győrben.

Merkantil Bank Liga, 32. forduló.

DVSC-Nyíregyháza 1-1 (1-0).

Nagyerdei Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Kovács J. Zoltán.

DVSC: Gróf – Bévárdi, Kinyik, Pávkovics, Korhut – Haris, Dzsudzsák – Pintér (Bényei Á., 85.), Ugrai (Bárány, 63.), Bódi – Szécsi (Sós, 89.). Edzők: Huszti Szabolcs és Toldi Gábor.

Nyíregyháza: Fejér – Jánvári (Svedjuk, 46.), Fodor F., Papucsek, Szabó B. (Kalocsai, 65.), Márkus (Farkas, 84.), Hamed (Györgyi, 77.), Paku, Szokol, Gresó, Hornyák (Zamostny, 65). Edző: Gálhidi György.

Gól: Korhut (39.), illetve Gresó (93., 11-esből).

Sárga lap: Bévárdi (90.), Gróf (91.), Dzsudzsák (94.), illetve Gresó (24.), Fodor F. (67.), Papucsek (76.).

Mesterszemmel

Toldi Gábor: Rendkívüli módon el vagyunk keseredve, hiszen végig uraltuk a játékot. Rászolgáltunk volna a győzelemre, azért magunkat okolhatjuk, hogy a második félidőben nem tudtuk lezárni a találkozót.

Gálhidi György: Jó iramú, színvonalas mérkőzés volt. A Debrecen többet birtokolta a labdát, de a kontráink veszélyesek voltak. Összességében nem vagyok elégedetlen.

Helyszín

Nagyerdei Stadion / Debrecen Nagyerdei krt. 12 4032