Eredmény
3 - 1
Full Time

Részletek

Meccsnap Időpont Liga Idény
2021.04.25. 17:00 NBII. 2020/2021

Meccs riport

Újabb lépést tett a feljutás felé a DVSC, amely vasárnap 3-1-re nyert a Kazincbarcika ellen a Nagyerdei Stadionban.

Majd mindenki az úgynevezett kötelező győzelem kategóriájába sorolta az NB I-be való visszatérésért hajtó Loki és a kiesés elől menekülő Kazincbarcika Merkantil Bank Liga bajnokiját.

Bár a 2. percben az első helyzet a szervezett és lelkes Kazincbarcika előtt adódott (Gróf Dávid védett), a DVSC a zuhogó esőben rögtön nekiesett a vendégeknek. és a 3. minutumban már vezetett is! Történt, hogy Korhut Mihály remek baloldali beadása után Szécsi Márk előrevetődve, fejjel bevette Horváth kapuját (1-0). A folytatásban sem volt kérdés, melyik csapat áll jobb erőkből, a 11. percben Szécsi ismét közel járt a gólhoz, majd Ugrai Roland találhatott volna be.

A második debreceni gól helyett viszont a 31. percben az egyenlítés született meg, egy szabadrúgás után a volt DVSC-s Takács Tamás közelről a léc alá rúgta a labdát (1-1). A Loki próbált jól reagálni,és még az első félidőben visszavenni a vezetést, ez azonban a sok pontatlanság miatt a szünetig nem sikerült.

Na de utána! A második játékrészre beállt Bárány Donát és Baráth Péter is, a DVSC pedig elkezdett határozottan támadni. Félórával a vége előtt érkezett Ferenczi János és Sós Bence is, a hazai nyomás egyre nőtt, ennek megfelelően jött a gól is: a 73. percben egy szélről bejövő labdát (Dzsudzsák Balázs volt a feladó) Kinyik Ákos helyezett okosan, 12 méterről a kapuba (2-1).

A hajrában aztán többször is lezárhatta volna a meccset a Loki, ami aztán a 87. percben sikerült, miután Baráth Péterrel szemben szabálytalankodtak a 16-oson belül. A büntetőt Dzsudzsák Balázs magabiztosan értékesítette (3-1).

Nagyon kellett ez a három pont, folytatás szerdán Békéscsabán.

Merkantil Bank Liga, 34. forduló.

DVSC-Kazincbarcika 3-1 (1-1).

Nagyerdei Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Csonka.

DVSC: Gróf – Bévárdi, Kinyik, Poór, Korhut (Ferenczi, 60.) – Varga J., Dzsudzsák – Pintér (Baráth P., 46.), Ugrai (Sós, 60.)., Bódi (Bárány, 46.) – Szécsi (Talpalló, 90.). Edző: Huszti Szabolcs és Toldi Gábor.

Kazincbarcika: Horváth L. – Fótyik, Németh, Oldal, Tóth L. (Kovács M., 65.), Csősz, Oltean, Toma, Farkas, Tóth-Gábor (Korbély, 82.), Takács T. (Kovác, 35.) Edző: Kriston István.

Gól: Szécsi (3.), Kinyik (73.), Dzsudzsák (87., 11-esből), illetve Takács T. (31.).

Sárga lap: Bévárdi (30.), illetve Farkas (56.), Oltean (72.), Németh (77.).

Mesterszemmel

Toldi Gábor: Korai vezetésünk tudatában túlságosan kényelmessé váltunk. Ami a szünetben elhangzott, arra jól reagált a csapat, és a második félidő már rendben volt, jól szálltak be a cserék is.

Kriston István: Az első félidőben minden sikerült, amit elterveztünk, szünet után már kevésbé. Ha jobban sáfárkodunk a helyzeteinkkel, még inkább megnehezíthettük volna a DVSC dolgát.

Helyszín

Nagyerdei Stadion / Debrecen Nagyerdei krt. 12 4032