Eredmény
4 - 0
Full Time

Részletek

MeccsnapIdőpontLigaIdény
2020.06.21.21:05OTP Bank Liga2019/2020

Meccs riport

Utolsó mérkőzéseit játszó csapatkapitányunk, Tőzsér Dani a fehérvári találkozót kihagyva, újra kezébe vette a kormánykereket. Bódi Ádám viszont eltiltása miatt sajnos a DVSC utolsó három mérkőzésén már nem léphet pályára. A sérült Harisra és Csőszre sem számíthatott Kondás Elemér. A másik oldalon két volt debreceni játékos, Brkovics és Tabakovics is várta a párharcot.

Mivel a debreceni összecsapás előtt a Kisvárda Kaposváron is „behúzta” a három pontot, de a Paks Felcsúton veszített, és előnye két pontra csökkent velünk szemben, így világossá vált, hogy sorsunk a saját kezünkben van. Azaz mindhárom mérkőzésünket – a Paks elleni, szombati hazait is – meg kell nyernünk, hogy ősztől is az élvonalban szerepeljünk. Csapatunk maximálisan átérzi a felelősséget, és hogy minden erejével eleget kíván tenni a maga és lelkes szurkolótábora elvárásának, az az első perctől látszott a késő esti csatában.

Első félidő:

4.perc: Adeniji középről 18 méterről, ballal a diósgyőri jobb kapufát találta el.

8.perc: Tőzsér Vargát szöktette középen, akinek kiugratását Szécsi értékesítette, 14 méterről, jobb külsővel a jobb alsó sarokba célozva. 1-0.

14. perc: Varga Kevin indította Adenijit, aki udvariasan átengedte a labdát Szécsinek. Márk még a Loki térfelén vette át a labdát, végig felvezette, majd testcseleivel elbizonytalanította a vendégeket, és 16 méterről a léc alá bombázott. 2-0.

27.perc: Kiss T. villámgyorsan futott el a balszélen, lapos beadásába Kinyik önfeláldozóan vetődött be, nagyot mentve.

31. perc: Tabakovics lefejelt labdáját Kundrák önveszélyesen bevetődve hárította Rui Pedro elől.

32.p:  Kiss Tamás középről, 17 méterről, bal felső sarokra irányzott lövését Kosicky bravúrosan tolta ki szögletre.

44. perc: Varga Kevin védőről visszapattanó labdáját Tőzsér ballal mintaszerűen ívelte Szatmári fejére, aki négy méterről bólintotta a bal felső sarokba, idei második gólját megszerezve. 3-0.

Második félidő:

50. perc: Tabakovics 16 méteres lövésébe Kinyik lépett be, szögletre mentve a vetődő Kosickyt megelőzve.

52.p.: Sesztakov 18 méterről megcsavart szabadrúgása a bal kapufa tövén csattant.

70.p.: a diósgyőri 16-oson belül Polgár fedezte a labdát Trujiccsal kergetőzve, aki megkerülve elvette tőle, mire a védő buktatta támadónkat. A jogos 11-est Tőzsér ballal bombázta a kapu közepébe az elmozduló Danilovics helyére. 4-0.

83.p.: Trujic védőn megpattanó labdáját Kusnyir nyolc méterrel fejelte centiméterekkel a kapu fölé.

90.p.: Szabónak a DVSC térfeléről meglőtt ívelése ijesztett rá Danilovicsra, de a labda egy méterre az üresen hagyott kapu mellé szállt.

Értékelés:

Villámrajtot vett csapatunk, Adeniji bevezető kapufáját követően Szécsi szemfüles gólt lőtt jobb külsővel, majd hat perc elteltével is eredményes volt. Kilencedik bajnoki találatával felzárkózott a házi góllövőlistán Adeniji mellé. Kétszeri kitűnő indítása miatt Varga Kevin pedig immár nyolcról tízre növelte gólpasszainak számát. Úgy kezdtünk, mint az előző két bajnokin, is, de csak reménykedtünk, hogy sikerült az „átok levétel”, azaz nem egyenlítenek a vendégek, hanem előnyünket növelve, végre megszerezzük az áhított győzelmet is.

Két gólos vezetésünk ellenére sem adták fel a vendégek, akik egyre többet támadtak az ivószünet után. Főleg Kiss Tamás okozott gondot nekünk többször, egyre-másra lődözte be a szögleteket, de a mieink Kundrákkal az élen hősiesen védekeztek. Kettejük párharca színt vitt az első félidő hajrájába, amit a kitűnően fejelő Szatmári találata zárt.

Szünet után a Diósgyőr sorozatos támadásaival és lövéseivel nyomást gyakorolt a mieinkre, jelezve, hogy nem adta fel. Hogy a 3-0-s előny sem nyugtatta meg a debrecenieket, Szatmári, Kosicky és Kinyik torzsalkodása is érzékeltette a fejekben lévő feszültséget.

Trujic erőszakosságával kiharcolt egy jogos tizenegyest, amit Tőzsér értékesített kapitányhoz illően. A 4-0-s siker ellenére nehéz dolga volt együttesünknek az utolsó pillanatig harcias ellenféllel szemben. Győzelmünkhöz nem férhetett kétség, csapatunk idei legjobb teljesítményével érte el a megérdemelt sikert.

DVSC-DVTK  4-0 (3-0)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 4650 néző, vezette: Bognár T. (Szert, Szécsényi).

DVSC: Kosicky – Kinyik, Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Kundrák, Tőzsér, Kusnyir, Varga – Adeniji,  Szécsi. Vezetőedző: Kondás Elemér.

Diósgyőr FC: Danilovic – Sesztakov,Polgár, Brkovics, Memolla – Márkvárt, Rui Pedro, Iszlai – Hasani, Tabakovic, Kiss. Vezetőedző: Feczkó Tamás.

Csere: Adeniji h. Trujic a 64.p., Kundrák h. Bényei és Szécsi h. Bereczki a 75.p., Kusnyir h. Szabó b. a 87.p.,  illetve  Memolla h. Vági és Márkvárt h. Egerszegi a szünetben, Rui Pedro h. Molnár  és Tabakovic h. Ivanovszki az 55. p.,  Hasani h. Makrai a 75.p.

Gólszerző: Szécsi a 8.p, Szécsi a 14.p., Szatmári a 44. p., Tőzsér (11-esből) a 70.p.,

Sárgalap: Szatmári (kakaskodásért) a 61.p.,Kinyik (reklamálásért) a 66.p., illetve Kiss T. (utánrúgásért) a 65.p.,

Csubák Zoltán

Foto: Derencsényi István

Videó

Helyszín

Nagyerdei Stadion / Debrecen Nagyerdei krt. 12 4032