OTP Bank Liga 2023/2024

Újjászervezik a DVSC-t!

Egyesületet alapítottak a debreceniek a Loki fejlesztése érdekében.

DVSC hagyományőrző és sportfejlesztő egyesületet alapított hétfőn 41 elkötelezett lokista magánember Debrecenben. Ennek a társadalmi szervezetnek az a missziója, hogy a DVSC-t régi sikereinek megismétlésére képes sportvállalkozássá fejlessze.

Bajnoki címek, Magyar Kupa győzelmek női kézilabdában és labdarúgásban, nemzetközi kupagyőzelmek, Bajnokok Ligája és Európa Liga csoportkör a két sportágban – ezek, az elmúlt évtizedek során elért eredmények fejezik ki a DVSC erejét a magyar sportban.

A focicsapat első osztályból történt kiesése nyilván katalizálta az eseményeket, mindenesetre 41 debreceni közéleti személyiség, üzletember, sportvezető, sportoló, politikus hétfő este a Nagyerdei Stadionban megalapította a DVSC jövőjét szolgáló egyesület. Az alapítók azt az elképzelést akarják megvalósítani, hogy egyre szélesebb társadalmi háttér álljon a csapatok mögött, sportszakmai fejlesztések sora valósuljon meg, erősebb gazdasági feltételek szolgálják a Loki sikereit. Elszántság mutatkozik az iránt, hogy a labdarúgócsapat és a női kézilabdacsapat egységet alkotva régi fényében ragyogjon. Az egyesület héttagú elnökséget választott, s Kósa Lajos országgyűlési képviselőt választotta elnöknek.