OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

Küzdelmes döntetlen a Fehérvár elleni rangadón

Hétközi fordulót rendeztek az OTP Bank Ligában, szerda este a MOL Fehérvár FC vendégszerepelt a Nagyerdei Stadionban. Két idén még veretlen, egyaránt négy pontot szerző gárda csapott össze egymással, de nemcsak ezért volt rangadó, hisz a székesfehérváriak elleni meccseink rendre kiélezettek. Az elmúlt években egy döntetlen kivételével mindig ellenfelünk örülhetett a három pontnak, csapatunk arra törekedett, hogy ma megtörje ezt a rossz szériát.

Együttesünk vezetőedzője, Vitelki Zoltán a Fehérvár elleni bajnokin nem számíthatott a nemrég bokaműtéten átesett csapatkapitányunkra, Tőzsér Dánielre, vállsérülése miatt Haris Attilára, míg eltiltás miatt Bényei Balázsra.

A mai találkozó kezdőrúgását a DVSC harminc éve bérletes, lelkes szurkolója, Popovics Miklós végezte el, aki 60. születésnapja alkalmából családjától kapta ezt a lehetőséget.

Fehérvári lehetőségekkel indult kilencvenperces útjára a labda, a 6. percben Stopira 10 méterről bombázott a kapu fölé, majd két perccel később Petrjak tizenhatosról leadott lövését Kosicky mentette bravúrral szögletre. A 16. percben Ferenczi zavartalanul tologatta a labdát a tizenhatos vonalán, majd passzolt Adenijihez, aki elől még épp időben mentett egy vendég védő. A 19. percben a találkozó addigi legnagyobb helyzete maradt ki, Bódi kiváló ütemben ugratta ki nigériai támadónkat, aki 14 méterről a kifutó Kovácsikba lőtt.

Néhány perccel később ismét csapatkapitányunk volt a főszereplő, szögletből próbálta meglepni a fehérvári kapust, aki a léc alól újabb szögletre mentett, majd nem sokkal később Varga beadását Adeniji pörgette kevéssel a bal kapufa mellé. A 24. percben egy gyors kontra után Petrjak távoli lövését védte Kosicky. A 27. percben szinte a semmiből megszerezte a vezetést a Fehérvár, Hodzic egy jobbról erősen bepasszolt labdát 5 méterről nagy erővel lőtt a kapunkba. A 39. percben Bódi 16 méterről, középről próbált egyenlíteni, de estében leadott lövése nem ért célba. Az első játékrész hajrájában két nagy gólszerzési lehetőségünk is volt, előbb Varga 24 méterről lőtt kevéssel a bal kapufa fölé, majd egy védelmi hiba után Szécsi próbálkozott zavartalanul 10 méterről, de sajnos pontatlanul célzott.

Az 50. percben Musliu Szécsi Márkkal szemben szabálytalankodott a tizenhatoson belül, egyértelmű büntetőnek tűnt, de Bogár játékvezető nem fújt a sípjába. Az 58. percben újabb nagy debreceni lehetőség maradt ki, Varga Kevin kiváló beadását Bódi Ádám 2 méterről Kovácsikba fejelte. A 60. percben cserélt Vitelki Zoltán, Varga Kevin helyett új igazolásunk, Luka Milunovic állt be. A 65. percben ellenfelünk könnyen megduplázhatta volna előnyét, de Hodzic 5 méterről eltörte a labdát, majd egy perccel később ismét Hodzic lőtt, de Kosicky hárított. A 68. percben Adeniji helyére Garba érkezett. Még ugyanebben a percben Bódi sokadik szögletét tekerte kapura, Kovácsik ezúttal is bravúrral mentette a veszélyes lövést. Az utolsó negyedórára Kundrák Norbert Csősz Richárd helyett érkezett csapatunkba. A 80. percben ismét Szécsi Márkkal szemben szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, a játékvezető most viszont befújta a jogos büntetőt. A labda mögé Bódi Ádám állt, aki nem hibázott, és teljesen megérdemelten kiegyenlített! A 89. percben Kundrák távoli lövését védte könnyedén a székesfehérvári kapus.

A Loki tehát hátrányba került az első félidőben, ám Bódi Ádám góljával egyenlíteni tudott, így 1-1-es döntetlent ért el a tabella 2. helyén álló MOL Fehérvár FC ellen a Nagyerdei Stadionban.

OTP Bank Liga 19. forduló
DVSC-MOL Fehérvár FC 1–1 (0-1)

Nagyerdei Stadion, 1720 néző. Vezette: Bogár (Albert, Buzás)
DVSC: Kosicky – Habovda, Kinyik, Pávkovics, Ferenczi – Kusnyír, Csősz (Kundrák, 77.) – Bódi, Szécsi, Varga K. (Milunovic, 60.) – Adeniji (Garba, 68.)
Fehérvár: Kovácsik – Fiola, Musliu, Vinícius, Stopira – Pátkai, Elek (Futács, 83.) – Bambgoye (Houri, 77.), Kovács I., Petrjak – Hodzic
Gól: 0-1 Hodzic (27.), 1-1 Bódi (81.)
Sárga lap: Pávkovics (39.), Bódi (48.), Bambgoye (69.), Vinícius (71.), Stopira (80.), Petrjak (90.)

HB