OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

DVSC mezőnyfölény – FTC jobb helyzetkihasználás

Nem a legjobb előjellel érkezett csapatunk a Fradi otthonába, mivel a hónapok óta remekül védő Kosickynek betegség miatt otthon kellett maradnia. Ráadásul Pávkovicsra is automatikus kihagyás várt sárgalapjai miatt. Vitelki Zoltán hat helyen változtatott a Paks ellen vesztes gárdához képest. A legutóbb egyaránt pont nélküli két csapatot egyformán fűtötte a javítás szándéka. A Lokit különösen a visszavágás vágya az őszi, 6-1-es hazai vereség miatt. A találkozó a néhai, újpesti virtuóz labdarúgó, Göröcs János, és a ferencvárosi olimpiai bajnok úszó, Székely Éva emlékére, valamint Csukás István író iránti tiszteletből gyászszünettel kezdődött. A mieink utoljára nyolc éve nyertek a régi, üllői úti stadionban, de a Groupamában még nem sikerült győznünk.

Mindössze bő négy perc telt el, s az FTC máris vezetést szerzett egy potyagóllal. Civic balról, közepes erővel begurított labdája Kinyik lábáról került a kapunkba, úgy, hogy a védő és kapusunk egymásra vártak, ahelyett, hogy kommunikáltak volna. Öngól. 1-0.

A gyors revansra hamar esély mutatkozott, de Garba belőtt labdáját Szécsi a kapu mellé helyezte. A Kusnyir-Civic ütközést utóbbi bánta, ápolni is kellett. Később Harisnak és Bódinak volt egy-egy célt tévesztett próbálkozása.

A 30. percben Ferenczi jobbról, ballal becsavart szögletéből Garba épphogy a jobb kapufa mellé fejelt a rosszul kimozdult Dibuszt megelőzve. Hajszálon múlt az egyenlítés!

Bódi újabb debreceni szöglete is veszélyt jelentett, de Dibusz a léc előtt még megfogta a labdát.

A 39.percben Blazic hosszú indítását Szatmári combbal röviden hárította Zubkov elé, aki Bolit szöktette, s támadó 16 méterről kihasználta a helyzetet a bal alsó sarokba lőve. 2-0.

A 44. percben Ferenczi 25 méteres lövését Dibusz a léc alól tornázta ki szögletre.

Szünet után, a 49. percben Varga-Szécsi-Varga háromszögelés végén Kevin lövése egy védő lábán irányt változtatva legyengült. Öt perc múlva Garba keresztbelőtt labdája gurult keresztbe a bal kapufa mellé. Majd Bódi beadását Szécsi elől szögletre mentették a védők. Ezután jobbára szabálytalanságok és a pályával való birkózás jellemezte a találkozót. A Loki többet kezdeményezett, de egyik oldalon sem adódtak már veszélyes helyzetek.

Értékelés: Buta debreceni öngólnak köszönhette gyors előnyét az FTC, de szerencsére ez nem szegte a mieink kedvét, akik hátrányos helyzetükben is folyamatosan letámadták ellenfelüket a saját térfelükön. A mieink védelme a lestaktikát rendre jól alkalmazta. A játékosok elég sokat csúszkáltak a fellocsolt pálya miatt mindkét oldalon. Garba csúsztatott fejesét a Fradi kapusa csak nézte, és a szerencséjének köszönhette, hogy elmaradt a mieink egyenlítése. Ehelyett hidegzuhanyként jött a fővárosiak újabb gólja, amit a vendégvédelem újabb hibája előzött meg. Az első félidőt debreceni mezőnyfölény – többek között 4:0-s szögletarány javunkra -, de jobb hazai helyzetkihasználás jellemezte.

Szünet után is folytatódott a játékosok „korcsolyázása”, a mieink rendre rövid passzokkal közelítették meg a Fradi 16-osát. A 2. félidő első negyedórájában a mezőnyfölényben játszó Bódiék három gólhelyzetet is teremtettek, de a hazai védők rendre szögletre mentettek. A mély talajú pálya miatt a lendületes támadások elmaradtak, előnye birtokában a zöld-fehérek nyugodtabban játszottak, de teljesítményük elmaradt a várttól. A mieink derekasan küzdöttek, fölényük és helyzeteik alapján pontszerzést érdemeltek volna, de védelmünk két megingása végül is behozhatatlan hátrányba juttatta csapatunkat.

OTP Bank Liga 23. forduló
FTC-DVSC 2–0 (2-0)

Budapest, Groupama Arena, 8579 néző. Vezette: Pintér (Szert, Bornemissza)
FTC: Dibusz – Lovrencsics, Frimpong, Blazic, Civic – Sigér, Haratin – Zubkov, Isael, Tokmac, Boli Vezetőedző: Szerhij Rebrov.
DVSC: Nagy S. – Kinyik, Kusnyir, Szatmári, Ferenczi – Varga, Haris, Csősz, Bódi – Szécsi, Garba. Vezetőedző: Vitelki Zoltán.
Csere: Isael h Varga R. a 72.p., Csősz h. Kundrák a 77.p., Garba h. Adeniji a 80.p., Boli h. Shinevich a 83.p., Tokmac h. Vécsei a 88.p.,
Gólszerző: Kinyik (öngól) (1-0) az 5. p., Boli a 39.p.,(2-0).
Sárgalap: Csősz (Boli buktatásáért) a 45.p., Kinyik (reklamálásért) a 60.p., Bódi (Civic buktatásáért) a 65.p., 

Cs.Z.