OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

Kikapott Mezőkövesden a Loki

Az idei szezonban remekül teljesítő, a forduló előtt a harmadik helyen álló Mezőkövesd otthonában vendégszerepelt a DVSC az OTP Bank Liga 10. fordulójában. A találkozót kihagyta Varga Kevin, akit legutóbb a Diósgyőr ellen állított ki a játékvezető, és a fegyelemi bizottság három bajnoki mérkőzéstől eltiltotta középpályásunkat.

Az első igazán nagy helyzet a Loki előtt adódott, a 11. percben Adeniji passzát Trujics lőtte kapura, Szappanosnak nagyot kellett védenie. Három perccel később szerb támadónk előtt ismét hatalmas lehetőség adódott, a hazaiak kapusa ezúttal is bravúrral hárított. A 27. percben újfent a Loki veszélyeztetett: Trujicsot ezúttal sem tudták tartani a védők, jobbról érkező beadásába előbb Szécsi, majd Adeniji is belepöckölt, végül Szappanos felszedte a labdát. A 31. percben került először nagy helyzetbe a Mezőkövesd, Zivzivadze az ötös jobb sarka elől nem sokkal tekert a kapu túlsó felső sarka fölé. A 44. percben Tőzsér bal sarokba tartó szabadrúgását szögletre mentette Szappanos. Jól futballozott együttesünk, a szervezett játékkal nem tudtak mit kezdeni a hazaiak, mégis ők mehettek előnnyel a szünetre, ugyanis a félidő végén Berecz távoli bombája a kapuban kötött ki. Mondhatni a semmiből szerzett gólt a Mezőkövesd.

A második játékrészben kezdetben a középpályán folyt a küzdelem, majd egy védelmi megingást kihasználva növelte előnyét a Mezőkövesd, Zivzivadze az ötösről lőtt a jobb sarokba. A 61. percben visszajött a remény, hiszen sikerült szépítenünk: Ferenczi végzett el szabadrúgást, Trujics középre fejelt, Szécsi nem tudta jól eltalálni a labdát, de Adeniji öt méterről a léc alá lőtt. Felélénkült a meccs, hatalmas küzdelem folyt a pályán, az iram is nagyobb lett. Nagy erőket mozgósítottunk az egyenlítés érdekében, a 66. percben majdnem össze is jött, Trujics lövését azonban védte Szappanos. A 81. percben eldőlt a mérkőzés, amikor növelte előnyét a hazai csapat: Vajda középről, nyolc méterről a kapuba lőtt, és ezzel kialakult a 3-1-es végeredmény.

OTP Bank Liga, 10. forduló
Mezőkövesd Zsóry FC – DVSC 3-1 (1-0)

Mezőkövesd Városi Stadion, 2628 néző. Vezette: Bognár (Tóth II, Georgiou)
Mezőkövesd: Szappanos – Farkas (Vadnai 80.), Pillár, Katanec, Silye – Cseri (Vajda 78.), Karnitski, Berecz, Nagy D. (Takács T. 72.) – Pekár, Zivzivadze
DVSC: Nagy S. – Bényei, Kinyik, Szatmári, Ferenczi – Adeniji, Kusnyír (Pintér 84.), Tőzsér (Garba 57.), Haris, Szécsi – Trujic (Kundrák 67.)
Gól: 1-0 Berecz (45.), 2-0 Zivzivadze (53.), 2-1 Adeniji (61.), 3-1 Vajda (82.)
Sárga lap: Karnitski (48.), Garba (58.), Kundrák (76.)