OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

Nem sikerült pontot szerezni Fehérváron

A listavezető Fehérvár otthonában vendégszerepelt a DVSC az OTP Bank Liga 8. fordulójában. Mindkét csapat javításra készült, hiszen a hazaiak legutóbb az Újpest ellen, míg a hajdúságiak a Puskás Akadémia ellen szenvedtek vereséget.

Szakadó esőben kezdődött a találkozó, amelyen a Fehérvár szerzett vezetést a 9. percben: Hodzic passza után Kovács István a jobbösszekötő helyéről a hosszúba lőtt. Nem sokkal később egyenlítési lehetőség adódott a Loki előtt, ám Haris jobbról érkező beadásáról Adeniji éppen csak lemaradt. A 20. percben Tőzsér Dániel kis szögletet végzett el, Varga Kevinhez passzolt, aki középre adott, a berobbanó Pávkovics azonban nem tudta elérni a labdát; nagy helyzet volt ez is. A 30. percben azonban már összejött az egyenlítés! Varga Kevin tekert a kapu elé, jött Garba, ám összeütközött Kovácsikkal, a kipattanóra érkezett Adeniji, és a hálóba lőtt! A félidő hajrájában mindkét oldalon akadt két-két nagyobb lehetőség, de a szünetig nem változott az eredmény.

A második félidőre Szécsi Márk helyett Nikola Trujics érkezett. Az 51. percben éppen az ő passzát lőtte Garba kapura, Kovácsiknak sikerült kiütni a labdát, majd a védők felszabadítottak. Kiegyenlített küzdelem folyt, de mindkét oldalon sok volt a pontatlanság. A 66. percben visszaszerezte a vezetést a Fehérvár. Nikolov szögletét Nagy Sándor kiütötte, Hodzic jobbról középre adott, Musliu pedig négy méterről a rövid sarokba lőtt, és ezzel a három pont sorsa is eldőlt. A hátralévő időben a Fehérvár sokszor húzta az időt, vagy szabálytalanságokkal próbálta megállítani a Loki támadásait. A 93. percben még volt Tőzsérnek egy ígéretes szabadrúgása, ám centikkel a bal kapufa mellé ment a labda.

OTP Bank Liga, 8. forduló
MOL Fehérvár FC – DVSC 2-1 (1-1)

MOL Aréna Sóstó, 3301 néző. Vezette: Iványi (Tóth II., Albert)
Fehérvár FC: Kovácsik – Nego, Juhász, Musliu, Hangya – Petrjak (Hadzic 91.), Nikolov, Elek, Milanov (Pantics 72.) – Kovács I., Hodzic (Zsóri 94.)
DVSC: Nagy S. – Kinyik, Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Varga K., Tőzsér, Haris (Pintér 85.), Szécsi (Trujics 46.) – Adeniji, Garba
Gól: 1-0 Kovács I. (9.), 1-1 Adeniji (30.), 2-1 Musliu (66.)
Sárga lap: Szécsi (27.), Garba (41.), Tőzsér (52.), Nikolov (64.), Pávkovics (73.), Haris (83.)