OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

Magyar Kupa: a legjobb 32 között a Loki

Együttesünk a megye I-ben szereplő Tatabánya ellen lépett pályára a Magyar Kupa 7. fordulójában. A mérkőzést Koppánymonostoron rendezték, mivel a hazai csapat stadionja felújítás alatt áll.

A továbbjutás ebben a körben még egy mérkőzésen dől el, ezért mindenképpen nyerni kellett. Herczeg András ezúttal olyan játékosoknak is bizalmat szavazott, akik a bajnokikon eddig ritkábban kaptak szerepet.

Az időjárás nem volt kegyes sem a csapatokhoz, sem a kilátogató szurkolókhoz, hiszen végig szakadt az eső. Mindez rányomta a bélyegét a mérkőzésre, a mély talajon az iram sem tudott nagy lenni és a labda is pattogott össze-vissza. A DVSC többet birtokolta a labdát, próbált a tatabányai védelem mögé kerülni, ami viszont nem volt könnyű. A hazaiak néhányszor kontrákkal válaszoltak, de igazán nagy veszélyt nem jelentettek a kapunkra. Idővel a Loki egyre többször lőtt kapura, Varga Kevin előtt több lehetőség is adódott, szabadrúgásból is veszélyeztetett, de a vezetést nem sikerült megszerezni. Közvetlenül az első félidő vége előtt a Tatabánya is helyzetbe került, egy jobb oldali szögletet követően Farkas lövését kellett védenie Kosickynek.

A szünet után is a Loki irányított, a 60. percben nagy lehetőség maradt ki, amikor Bouoli ívelte előre a labdát, Kundrák pedig 8 méterről mellé fejelt. A 68. percben végre megszereztük a vezetést: egy bal oldali szöglet után Belényesi Csaba továbbított a kapuba. A 80. percben rövid idő alatt két hatalmas helyzetünk is volt, de ezekből nem lett gól. A 90. percben azonban növeltük az előnyünket: ismét egy jobb oldali szögletet végeztünk el, majd Garba bólintott a kapuba! A DVSC így 2-0-ra nyert, és ezzel bejutott a legjobb 32 közé. A végén pályára lépett saját nevelésű játékosunk, Sármány Kristóf, aki most debütált az első csapatban.

Magyar Kupa, 7. forduló
Tatabányai SC – DVSC 0-2 (0-0)

Koppánymonostor, 400 néző. Vezette: Kovács G. (Horváth Z., Nagy A.)
Tatabánya: Balla – Gyürki, Székely, Kovács I., Németh A. – Farkas M. (Hajas 55.), Soltész, Farkas V. (Kocsis 61.), Gál – Árvai, Szabó R. (Kozák 70.)
DVSC: Kosicky – Kuti, Belényesi, Pávkovics, Barna – Pintér (Sármány 91.), Csősz, Kónya (Bouoli 59.), Kundrák (Damásdi 81.) – Garba, Varga K.
Gól: 0-1 Belényesi (68.), 0-2 Garba (90.)
Sárga lap: Csősz (78.)

Teljes meccs: