OTP Bank Liga 2023/2024

Hat éve búcsúztunk az Oláh Gábor utcai stadiontól

Napra pontosan hat évvel ezelőtt, 2014. április 26-án játszotta utolsó bajnoki mérkőzését a DVSC labdarúgócsapata az Oláh Gábor utcai stadionban, amely 1993 augusztusától volt a Loki otthona.

A Kecskeméti TE elleni búcsúmeccs elején az ultráink transzparense („Itt nőttünk fel, minden siker ideköt minket! Isten veled Oláh Gábor utca!”) sokatmondó volt, hisz a létesítményben bajnoki címeket ünnepeltünk, nemzetközi találkozókat vívtunk, és hatalmas rangadókat játszottunk, melyekre örökké szívesen emlékszünk vissza. 

A Novakovics – Lázár , Máté, Brkovics, Korhut – Bódi, Zsidai, Mihelic, Szakály – Kulcsár, Sidibe kezdővel futott ki a pályára a Loki, amely az első játékrészt követően Ibrahima Sidibe duplájával kétgólos előnnyel várhatta a folytatást. A második negyvenöt percben már csökkent az iram, a végére azonban ismét összekapta magát együttesünk, amely René Mihelic hajszálpontos szabadrúgásgóljával, valamint Kulcsár Tamás két látványos találatával 5-0-ra kiütötte a kecskemétieket. A fieszta a lefújást követően sem ért véget, hisz a Loki-szurkolók berohantak a pályára. Persze nagy volt az öröm, hisz csodálatosra sikerült a búcsú. 

Íme, a Kecskemét elleni bajnoki összefoglalója:

Csapatunk tehát közel 21 év után költözött el az Oláh Gábor utcai stadionból, melyben az első bajnoki meccsét 1993. augusztus 14-én, 5500 néző előtt játszotta a Videoton ellen. A találkozót Liviu Gojan és Tóth György góljaival 2-1-re megnyertük.

A Loki új otthonát, a csodaszép Nagyerdei Stadiont 2014. május 1-jén adták át. A létesítményben együttesünk már ünnepelt bajnoki címet, és megvívott számos nemzetközi kupaselejtezőt. Közülük talán a legemlékezetesebb a Skonto Riga elleni 9-2-es Loki-diadal, vagy az olasz sztárcsapat, a Torino FC elleni El-meccs, amelyen közel telt ház előtt futballozhattak a csapatok.

Bízunk benne, a Nagyerdei Stadionban hasonlóan szép további sikereket ér majd el a DVSC, mint az Oláh Gábor utcai stadionban!  

HB