OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

Húsz évvel ezelőtt nyerte meg először a Magyar Kupát a Loki!

Ma pont húsz éve, hogy a DVSC története során először megnyerte a Magyar Kupát. Ez volt a klub addigi legnagyobb sikere, amely felejthetetlenre sikerült, hiszen a Vácon rendezett fináléban 12 ezer néző előtt győztük le 2-1-re a Tatabányát. Több ezer debreceni szurkoló kelt útra különvonattal, kocsikkal, buszokkal, hogy a helyszínen hajszolja bele kedvenceit a győzelembe. Csodálatos hangulatot teremtettek a drukkerek, végig sportszerűen szurkolt mindkét tábor.

A nagy iramú mérkőzés drámai csatát hozott. Bagoly szerzett vezetést, majd Kiprich kiegyenlített. A hajrában a lokisták jobban bírták erővel és végül Vadicska góljával kialakult a 2-1-es végeredmény. A Garamvölgyi Lajos által vezetett gárda hatalmas sikert ért el, a szurkolók berohantak a pályára, hogy együtt ünnepeljenek a csapattal! A hazaérkező kupagyőztes DVSC-t pedig kivilágított belváros és többezres tömeg fogadta a városháza előtt. Az ünneplés a hajnali órákig tartott.

A döntőig vezető út

A DVSC 1998 nyarán az UEFA Intertotó Kupában vett részt, így felmentést kaphatott a Magyar Kupa selejtezői alól. A 32 között pedig kieséses rendszerben, egyetlen találkozón döntötték el a továbbjutást. A Loki mérkőzései: Lébény – DVSC 1-3 (a 16 közé jutásért), Bp. Vasas – DVSC 2-3 (a Fáy utcában jutott a legjobb nyolc közé csapatunk).

Mivel két idegenbeli meccsen volt túl a Garamvölgyi-legénység, a sorsolás szerint a négy közé, de még az elődöntőben is mi voltunk a kedvezményezettek a hazai pályát illetően. A negyeddöntőben: DVSC – Diósgyőr FC 3-1, majd az elődöntőben DVSC – Győri ETO FC 2-1. Ezzel a győzelemmel a DVSC a klub történetében először bejutott a Magyar Kupa döntőjébe.

1999. május 20-án következett a várva-várt finálé, ahol csapatunkat az a Tatabánya együttese várta, amely NB II-es csapatként (abban az évben kerültek fel az élvonalba) az MTK kiverésével jutott a fináléba.

DVSC-Epona – Tatabánya 2-1 (1-0)
Vác, 12.000 néző. Vezette: Puhl.

DVSC: Téglási – Bodnár (Szatmári), Gojan, Pető – Dombi, Sándor Cs., Vadicska, Bagoly, Böőr – Sabo (Csehi), Ilea
Tatabánya: Gelei – Bukva, Szabó V., Szalma, Virágh (Van de Merve) – Süveges, Kovács A., (Csernák), Tüske, Szekeres (Szoboszlai) – Kiprich, Nagy S.
Gólok: Bagoly (22.), Kiprich (50.), Vadicska (80.)