OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

Bódi Ádám újra a pályán

Mint ismert, a DVSC középpályása, Bódi Ádám a nyáron szenvedett súlyos bokasérülést. A labdarúgót augusztus közepén megműtötték Portóban, majd ezt követően elkezdte a rehabilitációt a Debreceni Labdarúgó Akadémián. A felépülése szerencsére nagyon jó ütemben haladt, a Zalaegerszeg elleni bajnoki összecsapás 75. percében pedig fél év után ismét pályára lépett.

– Azt mondhatom, teljesen rendben vagyok. Száz százalékos állapotban érzem magam, bár nyilván nem tudjuk még, bírok-e kilencven percet a pályán, ez majd játék közben derül ki – kezdte csapatunk 27-es számú játékosa. – A műtét után három hétig csak mankóval ment a közlekedés, így abban az időszakban nem tudtam a helyszínen nézni a mérkőzéseinket, utána azonban rendre ott voltam. Eleinte persze rossz volt, hogy a többiek játszanak, én pedig a lelátóról nézem őket. Ahogy teltek a napok, hónapok, egyre jobban belenyugodtam, hogy ez most egy ilyen időszak, és a pályán nem tudok segíteni a társaimnak, azon kívül viszont próbáltam tanácsokkal ellátni őket, elmondtam, én mit látok kívülről és megosztottam velük a meglátásaimat. Arra törekedtem, hogy mielőbb visszatérjek, csak a konditermi munkára és a mielőbbi felépülésre koncentráltam – Bódi Ádám tehát a Zalaegerszeg elleni meccsen 195 nap után lépett ismét pályára. – Egyáltalán nem voltam ideges, magabiztosnak éreztem magam, nem volt benne a fejemben, hogy több hónapot kihagytam. Úgy gondolom, labdabiztosan futballoztam, és jó érzés volt úgy beszállni, hogy mi vezettünk. Pozitív légkörbe csöppentem, és azt éreztem belülről, hogy ezen a találkozón nagyon együtt volt és küzdött egymásért a csapat. Ezt az utat kell tovább folytatnunk.

A DVSC-re még egy kupameccs és két bajnoki vár a 2019-es esztendőben. Bódi Ádám pozitívan áll az előttünk álló találkozókhoz.

– A saját részemről azt várom, hogy amennyiben megkapom a lehetőséget, minél többet ki tudjak hozni ezekből az összecsapásokból mind teljesítményben, mind pedig játékpercben. Nagyon bízom benne, sikerrel vesszük a Dorog elleni kupameccset, egyértelműen továbbjutást várok. A szezonban két nagyon nehéz mérkőzés van még hátra, bár ebben a bajnokságban nincs könnyű ellenfél. Ettől függetlenül természetesen hat pontot várok. A Budapest Honvéd ellen mindenképp nyernünk kell, hisz ez lesz idén az utolsó bajnokink hazai közönség előtt. Azt szeretném, ha visszahoznánk azt a légkört, hogy Debrecenből nem könnyű pontot, pontokat elvinni. A Kaposvárnak pedig jó lenne visszavágni, hisz fájó, hogy a megszerzett hat pontjukból hármat ellenünk szerzett.

HB