OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

DVSC: a forduló előrelépése

A labdarúgó NB I őszi utolsó fordulója után a Nemzeti Sport az eddigiekhez hasonlóan visszapillant a hétvégére, és fordulós „legekkel” is jelentkezik.

A napilap szerint a forduló előrelépése a DVSC-hez köthető. A Loki a hétvégén a kiesés elől menekülő Haladás otthonában győzött magabiztosan 2-0-ra, a szombaton begyűjtött három pontnak – s a vetélytársak botlásának – köszönhetően a harmadik helyen telelhet.

A Nemzeti Sport így ír erről: „nem mindennapi teljesítmény ez, főképp, ha figyelembe vesszük, hogy a debreceniek eddig sem szűkölködtek helyi kötődésű fiatalokban, ám a mostani idényben még több tehetség mutathatta meg magát az együttesben. Elegendő csak megnézni a Haladás elleni kezdőcsapatot: a mezőnyjátékosok között Bódi Ádám volt a korelnök a maga 28 esztendejével, az átlagéletkor pedig 24.2 év volt.”

– Az elmúlt idényhez képest is sok fiatal verekedte be magát a kezdőcsapatba – mondta a Nemzeti Sportnak Herczeg András, a DVSC vezetőedzője. – A Haladás ellen is hét helyi kötődésű játékos volt az első perctől kezdve a pályán, és nem is okoztak csalódást. Ugyanakkor a tapasztaltabb játékosokat is ki kell emelnem, hiszen rendkívül sokat tanulnak tőlük a fiatalok. Az átalakulás az elmúlt idényben kezdődött, most még tovább formálódtunk. Az őszi harmadik helyünk nagyszerű teljesítmény, remélem, szép ajándékot adtunk vele a szurkolóinknak karácsonyra.

A sportnapilap ezúttal is összeállította a legutóbbi forduló legjobb 11-ét, amelyben kapusunk, Nagy Sándor szerepel.