OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

Elhoztuk a három pontot az MTK otthonából

A DVSC ma az MTK vendégeként lépett pályára az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. Herczeg András sérülés miatt nem számíthatott a csapatkapitányra, Tőzsér Dánielre, helyén Csősz Richárd kezdett.

Már a 11. percben megszerezte a DVSC a vezetést! Egy gyors kontrát indított a Loki, Avdijaj remekül ugratta ki Varga Kevint, aki betört a 16-oson belülre, majd a kapu jobb oldalába gurított. A 15. percben helyzetbe került az MTK, Bognár kissé kiszorított helyzetből az oldalhálót találta el. A félidő derekán cserélni kényszerült Herczeg András, ugyanis megsérült Kusnyír Erik, helyén Kinyik Ákos folytatta. A hazaiak harcoltak az egyenlítésért, két nagy helyzetet is kidolgoztak. A 32. percben ugyanakkor a Loki növelhette volna az előnyt: Bódi szabadrúgásból tekert a kapu felé, Avdijaj fejelt, Kicsak bravúrral védett. Egy percre rá ismét nagy vendéglehetőség, ezúttal Szatmári bólintását fogta az MTK kapusa. Ezután a túloldalon Nagy Sándor is bemutatott egy bravúrt, Bognár fejesét tolta a lécre, onnan a pályán kívülre pattant a labda.

A folytatásban kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, mindkét oldalon voltak lehetőségek. Idővel az MTK egyre többször került a kapunk közelébe, a 68. percben például Gera lövésénél Nagy Sándor védett, majd Szelin a bal kapufát találta el. A kipattanóval kontrát indítottunk, amelynek végén Varga Kevin lőtt 16 méterről, de Kicsak megfogta a labdát. A 82. percben Varga Kevin eldönthette volna a mérkőzést, amikor Jovanovic passzából megindult, majd a jobbösszekötő helyéről a hosszúra lőtt, a labda a jobb kapufáról visszapattanva végiggurult a gólvonal előtt. Ez a lehetőség ugyan kimaradt, de így is megtartottuk az előnyünket. A DVSC 1-0-ra nyert, és ezzel pontszámban beérte az MTK-t.

OTP Bank Liga, 16. forduló
MTK Budapest – DVSC 0-1 (0-1)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1758 néző. Vezette: Bogár (Tóth II., Vígh-Tarsonyi)
MTK: Kicsak – Baki (Kulcsár 73.), Balogh, Pintér, Szelin – Vass Á. – Gera, Farkas (Kanta 68.), Bognár (Vogyicska 85.), Schafer – Lencse
DVSC: Nagy S. – Kusnyír (Kinyik 23.), Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Varga K., Csősz, Haris, Bódi – Avdijaj (Takács T. 61.), Szécsi (Jovanovic 80.)
Gól: 0-1 Varga K. (11.)
Sárga lap: Szelin (32.), Gera (37.), Nagy S. (81.), Jovanovic (90.)