OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

Pintér Ádám: Próbálom helyén kezelni a dolgokat

A DVSC 17 esztendős, saját nevelésű középpályása, Pintér Ádám szombaton a MOL Fehérvár FC elleni találkozó hajrájában a Loki felnőttcsapatában lépett pályára, mely a élvonalbeli debütálást jelentette számára.

– Azt gondolom, minden ifjú focista arról álmodik, hogy ilyen fiatalon bemutatkozzon a klubja első csapatában. Nyilván volt bennem némi izgalom a beállásom utáni időszakban, de ahogy teltek a percek, és egyre többször értem labdába, elszállt ez az érzés. Amikor ott álltam a pálya szélén, Herczeg András azt mondta nekem, hogy segítsek be a védekezésbe, támadásba pedig próbáljam a lehető legjobban megoldani az egy az egyeket. Igyekeztem a maximumot nyújtani, nagyon boldog vagyok, hogy az élvonalban is debütálhattam – fogalmazott Pintér Ádám. – A nyári felkészülést az NB III-as csapattal kezdtem el, de utána szinte minden edzésen a felnőttekkel voltam. Bízom benne, hogy ez nem lesz másképp a jövőben sem. Szerencsére befogadtak a társaim, az első pillanattól kezdve mindannyian segítőkészek velem, mondanak egy-egy jó szót. Pozitívan állnak hozzám, és természetesen én is hozzájuk.

A szolnoki születésű futballista Magyar Kupa-találkozókon, valamint a Torino elleni idegenbeli Európa Liga-selejtezőn is szerepet kapott már a DVSC-ben.

– Tavaly télen egy bő húsz percet játszottam az Ajka elleni kupameccsen. Szerencsére jól sikerült az akkori bemutatkozásom, hisz a 92. percben az én szabadrúgásgólommal nyertünk 3-2-re. Hatalmas boldogság volt az is, hogy elutazhattam a csapattal Olaszországba az Európa Liga-meccsre, melyen szintén beállhattam. Próbálom a helyén kezelni a dolgokat. Nem tartom magam egy nagyképű srácnak, továbbra sem szállok el, és arra törekszem, hogy minden edzésen a maximumot nyújtsam, csakúgy, mint azokon a mérkőzéseken, melyeken játszom. Amennyiben a jövőben is megkapom a lehetőséget, igyekszem élni vele, és jó játékot nyújtani. Komolyabb elvárásaim nincsenek egyelőre, csak szeretnék minél többet játszani akár az NB III-ban, akár az élvonalban – zárta szavaiat az ifjú labdarúgó.

HB