OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

Magyar Kupa: továbbjutott a Loki a Teskánd ellen

Igen hosszú út várt a DVSC-re, amely a Magyar Kupa 7. fordulójában Zala megyében, a Technoroll Teskánd KSE otthonában lépett pályára szerda délután. A mai meccsen Herczeg András inkább azoknak a játékosoknak adott lehetőséget, akik a bajnokságban kevesebb szerepet kaptak, a kispadra pedig több olyan labdarúgó is leült, aki a DVSC második csapatának tagja. 

Remekül kezdte a találkozót a Loki, az 5. percben Cikos tekerése a bal kapufáról pattant ki, majd egy percre rá Avdijaj közeli fejese csattant a lécen. A 15. percben már gólt is láthattak a szurkolók, Bényei szép cselek után lőtte ki a bal alsó sarkot. Mindössze egy perc elteltével megdupláztuk előnyünket, Nagy Kevin lapos beadását Avdijaj passzolta az üres kapuba. A 18. percben megszerezhettük volna a harmadik találatunkat is, de Bényei közeli lövését hárította a teskándi kapus. Több nagy lehetőséget is kidolgoztunk még a félidőben, Csősz fejesénél például az egyik hazai védő a kapu torkából fejelte ki a labdát, majd nem sokkal később Jovanovic szemet gyönyörködtető ollózását ütötte ki a jobb alsóból Vas. A Teskánd is eljutott a Loki kapujáig, de a 20 méteres szabadrúgást Kosicky könnyedén fogta.

A szünetben Csősz Richárd helyett Nikitscher Tamás állt be. A második félidőt is jól kezdte a Loki, a 49. percben Albion Avdijaj közeli lövésével megszerezte önmaga második, míg a DVSC harmadik találatát. Az 59. percben Nagy Kevint Bárány Donát váltotta. A 62. percben a frissen beállt Bárány lövését ütötte ki a jobb felsőből a hazai kapus. A második játékrész közepén sorban dolgoztuk ki a támadásokat, rövid időn belül Bárány és Kuti is betalálhatott volna. A 68. percben ismét cserélt vezetőedzőnk, Jovanovic helyett Zsóri Dániel érkezett. A 77. percben Avdijaj ellen szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, aminek következtében büntetőt ítélt a játékvezető. A labda mögé a sértett állt, de nem tudta megszerezni a harmadik gólját, ugyanis a kapus hárította a jobb alsóba tartó lövést.

A Loki tehát Albion Avdijaj duplájával és Bényei Balázs góljával 3-0-s sikert aratott a Teskánd felett, így továbbjutott a Magyar Kupa 8. fordulójába.

Magyar Kupa, 7. forduló

Teskánd KSE – DVSC 0–3 (0-2)

Teskánd, 500 néző. Vezette: Barna (Kiss, Varga)

Teskánd: Vas – Major, Magyar, Bedő, Gulyás (Czömpöl, 86.) – Karvalics, Somogyi, (Czigány, 73.) Pergel B. – László (Kiss P., 55.), Pergel D., Balogh A.  DVSC: Kosicky – Bényei, Szatmári, Ujvárosi, Cikos – Damásdi, Jovanovic (Zsóri, 68.), Csősz (Nikitscher, 46.), Kuti – Avdijaj, Nagy K. (Bárány, 59.)

Gól: 0-1 Bényei (15.), 0-2 Avdijaj (16.), 0-3 Avdijaj (49.)

Sárga lap: Nikitscher (85.)