OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

Baráth Péter: Fel sem fogtam, mi történt

Mint arról beszámoltunk, U17-es válogatottunk 1-0-ra legyőzte a szerbeket a hazai rendezésű Eb-selejtező torna utolsó játéknapján, és csoportgyőztesként jutott a tavaszi elitkörbe. A sikerben jelentős szerepet játszott a Debreceni Labdarúgó Akadémia kiválósága, Baráth Péter, aki mindhárom mérkőzésen (Románia, Litvánia, Szerbia) pályára lépett, remekül futballozott, sőt, az utolsó összecsapáson a találkozó egyetlen gólját ő szerezte.

– Milyen érzés, hogy gyakorlatilag te lőtted ki az U17-es válogatottat az Európa-bajnokság elitkörébe?

– Amikor megszereztem a gólt, fel se fogtam, hogy mi történt. Nagyon örültem természetesen, de sokkal boldogabb voltam amiatt, hogy az elitkörbe jutottunk, és ehhez az én találatommal is hozzájárultam. Felemelő érzés.

– Ráadásul egy szép akció végén született meg a mindent eldöntő gól…

– Igen, emlékezetes marad örökre. A szerbeket a jobb oldalon meg tudtuk bontani, Mester Csabától kaptam egy nagyszerű passzt, majd a védők rendezetlenségét kihasználva magam elé toltam a labdát, és a rövidbe visszarúgtam.

– Bizonyára sok gratulációt kaptál.

– Nagyon sokat, és ezt köszönöm szépen mindenkinek! Az iskolában a tanáraim, az osztálytársak, a kollégiumi nevelőtanáraim, az akadémián pedig a vezetőség, a csapattársaim, az edzőim, Joó Zsolti bácsi és Kerekes Zsombi bácsi gratulált. Herczeg Bandi bácsi pedig külön elmondta, hogy nagyon büszke rám, ami rendkívül jólesett. Egyébként a szüleimnek és a családtagoknak is nagyon sokan gratuláltak, a szülőfalumból Gyulaházáról is érkeztek a kedves szavak. A korábbi csapatom, a Kisvárda az interneten egy poszttal köszöntött engem a sikeres Eb-szereplés kapcsán.

– Mire lehet képes ez a válogatott az elitkörben?

– Biztos nagyon nehéz dolgunk lesz, hiszen erős ellenfelekkel kell majd megküzdenünk, de úgy gondolom, az elitkörből is tovább tud jutni a csapatunk, és akkor ott lehetünk Európa legjobb nyolc együttese között.

– Közben a klubcsapatodban is helyt kell állnod…

– Próbálom a DLA-ban is a legtöbbet kihozni magamból, és jó teljesítménnyel segíteni a csapatot. Sajnos nem úgy kezdtük a bajnokságot, ahogy azt elterveztük, de úgy gondolom, kezdünk visszatérni a jó útra, és igyekszünk majd a győztes meccsek számát növelni. Hétvégén a Ferencvároshoz látogatunk, onnan is szeretnénk három ponttal hazatérni.

– A sikeres szereplés a válogatottban bizonyára feldobott.

– Valóban adott egy lökést, amit remélem, sokáig meg is tartok, és tudom segíteni vele a klubcsapatomat, hogy még sikeresebbek legyünk.

– Szépen ível felfelé a pályafutásod. Milyen céljaid vannak a jövőre nézve?

– Eddig az volt az álmom, hogy bekerüljek a korosztályos válogatottba, ami sikerült is. Most pedig azt szeretném elérni, hogy folyamatosan tagja maradjak a nemzeti csapat keretének. Ezen kívül jó lenne minél hamarabb bemutatkozni az NB I-ben a DVSC színeiben, majd a későbbiekben egyre nagyobb szinten futballozni.
(NyD)

Fotók: mlsz.hu