OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

Ferenczi János: Szeretnénk mindig így játszani

A DVSC balhátvédje, Ferenczi János kiváló kilencven percet tudhat maga mögött, hisz az ő két góljával és egy gólpasszával győztük le az MTK-t 3-1-re szombaton délután a Nagyerdei Stadionban. Labdarúgónk a lefújást követően a Hajdú-bihari Naplónak nyilatkozott.

– Szerencsére jó napot fogott ki a csapat, remek volt a pálya, a csúszós talaj kicsit gyorsabb játékra ösztönzött minket. Azt gondolom, két kombinatív futballt játszó együttes találkozott egymással, hisz az MTK is sokpasszos játékra törekszik, nem tördelte a meccset, és felépített támadásokat próbált vezetni. Nagyon jól kezdtük a találkozót, sikerült két gólt szereznünk, utána viszont elhittük, hogy már megvan a siker. Könnyelműsködtünk, mindenki az extrát akarta játszani. Aztán kaptunk egy gólt, és ezzel kicsit veszélybe került a győzelmünk, de a szünetben átbeszéltünk mindent, és a második játékrészben tudtunk lőni még egyet, amellyel eldőlt a három sorsa. Nyilván szeretnénk mindig így játszani – fogalmazott Ferenczi János, aki a két találatáról is beszélt a Hajdú-bihari Naplónak. – Mind a két gólom begyakorolt helyzetből született. Az elsőnél laposan kaptam a labdát, igyekeztem megcélozni a hosszú alsót, és sikerült pontosan oda lőnöm, ahová szántam. A másodinál pedig egy szöglet után remekül pattant elém, így kapásból tudtam a hálóba juttatni a labdát.

A Lokira szombaton sem vár könnyű meccs, hisz a Budapest Honvédhoz látogat az OTP Bank Liga 28. fordulójában.

– Megvannak a céljaink, a bajnokság végére szeretnénk odaérni a dobogóra. Minden találkozó nagyon fontos, főleg a riválisok ellen, ilyen lesz természetesen a Honvéd elleni is. Nagyon készülünk, mindenképp nyerni szeretnénk.