OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

Magyar Kupa: a legjobb négy között a Loki!

Egygólos előnnyel várta együttesünk a Magyar Kupa visszavágóját Mezőkövesden, hiszen az első mérkőzésen Zsóri Dániel góljával 1-0-ra nyertünk a Nagyerdei Stadionban.

Az első félidő nagy részében inkább mezőnyjáték folyt a pályán, kevés helyzet alakult ki a kapuk előtt. Nálunk Zsóri Dániel távoli próbálkozását lehetett feljegyezni, míg a túloldalon Molnár közeli fejesét kellett védenie Kosickynek. A játékrész hajrában aztán egyre nagyobb fölénybe kerültek a hazaiak, és a 45. percben a vezetést is megszerezték: egy szöglet után Szalai csúsztatását még védte Kosicky, ám a kipattanót Drazic közelről a hálóba fejelte. Az esethez hozzátartozik, hogy a gól előtt nem szögletnek, hanem kirúgásnak kellett volna következnie, ugyanis a visszajátszásból kiderült, egy mezőkövesdi játékos fejéről ment ki a labda az alapvonalon túlra.

A második félidő elején Drazic került ismét helyzetbe, ezúttal azonban Kosicky hárított. Az 53. percben beállt Takács Tamás, aki az első labdaérintéséből gólt szerezhetett volna, ám Bódi szabadrúgását a bal kapufa mellé fejelte. Az 56. percben Moutari került helyzetbe, az ötös jobb sarkánál lőtt a hosszú felső sarok fölé. A 61. percben egyenlített a Loki! Bódi szabadrúgása után Takács csúsztatott a kapuba, és ezzel összesítésben ismét nálunk volt az előny (plusz az idegenben lőtt gól). A 68. percben emberhátrányba kerültek a hazaiak, miután Eperjesi megkapta második sárga lapját. Két percre rá egy kontra végén Szécsi Márk lőtt kapura, Dombó védett. A 87. percben végleg eldőlt a meccs: Bódi passzát Csősz 16 méterről vágta a hálóba!

A mérkőzést tehát 2-1-re megnyerte a Loki, és kettős sikerrel, 3-1-es összesítéssel jutott az elődöntőbe!

Magyar Kupa negyeddöntő, visszavágó
Mezőkövesd Zsóry – DVSC 1-2 (1-0)

Mezőkövesd, 1457 néző. Vezette: Szőts (Tóth II., Becséri)
Mezőkövesd: Dombó – Vadnai, Eperjesi, Szalai, Vajda (Silye 79.) – Molnár, Meszhi, Tóth B. (Bertus 79.), Iszlai, Drazic – Moutari
DVSC: Kosicky – Kusnyír, Kinyik, Pávkovics, Barna – Jovanovic (Varga K. 46.), Tőzsér, Haris, Bódi – Zsóri (Takács T. 53.), Szécsi (Csősz 77.)
Gól: 1-0 Drazic (45.), 1-1 Takács T. (61.), 1-2 Csősz (87.)
Sárga lap: Iszlai (3.), Tőzsér (7.), Moutari (42.), Tóth B. (48.), Eperjesi (60.), Kusnyír (64.), Kosicky (74.), Takács (75.)
Kiállítva: Eperjesi (68.)