OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

Tíz éve történt: fél lábbal a BL-csoportkörben

A DVSC 2009 nyarán túl volt két fordulón a Bajnokok Ligája selejtezőkörében (a Kalmart és a Levadiát búcsúztatta), és már biztos volt, hogy valamelyik csoportkörben folytatja, a kérdés csak az volt, melyikben. Sikerül-e elérni a legrangosabb európai sorozatot, a BL főtáblát, vagy az Európa-liga következik?

A playoff-ban a bolgár bajnok Levszki Szófiát kaptuk, az első mérkőzésre pont tíz évvel ezelőtt, 2009. augusztus 19-én került sor Szófiában.




A BL-mérkőzés előtti napokban a DVSC leigazolta a válogatott Bodnár Lászlót, és – mint később kiderült – ez remek döntésnek bizonyult, hiszen a védő bombájával szerzett vezetést a Loki a Georgi Aspruhov Stadionban, a mintegy 22 ezer hazai drukker legnagyobb döbbenetére. Annál nagyobb volt az öröm a vendégszektorban (ahol legalább 300-an szurkoltak), és itthon Debrecenben is, ugyanis a város több pontján kivetítőket helyeztek el, és rengetegen gyűltek össze, hogy részesei legyenek egy csodának.

A DVSC.hu tudósítása

A Loki rendkívül szervezetten játszott, amivel a Levszki nem tudott mit kezdeni. A hazai szurkolók elégedetlenkedtek, kórusban szidták a csapatot és az edzőt, a bolgár ultrák pedig elkeseredettségükben egymást kezdték verni, a rohamrendőröknek kellett közbeavatkozni. A második félidő elején egyenlítettek a bolgárok, de nem zuhantunk meg egy pillanatra sem, a 77. percben Czvitkovics Péter megszerezte a győztes gólt. És lehetett tovább álmodni…

A Nemzeti Sport cikke: Csodás Loki-este, egy gól az előny

A mérkőzés után az első gól szerzője, Bodnár László ezt mondta: „Ilyen gólt már nagyon régen lőttem. Amikor Czvitkovics Péter átpasszolta a labdát, lekezeltem, és észrevettem, hogy nem támadnak le a bolgárok, én pedig ilyen távolságból már el szoktam vállalni, ha tiszta a terep. Megleptük őket, hogy bátran felmentük rájuk, a vezetés után pedig még több helyzetet dolgoztunk ki.





A Levszki vezetőedzője, Ratko Dosztanics így látta a mérkőzést: „A hazai 2-1-es vereség hatalmas kudarc a számunkra, de a párharcnak még nincs vége. A visszavágón mindent megteszünk azért, hogy kiharcoljuk a továbbjutást.

Debrecen players celebrate after scoring against Levski Sofia during their Champions League soccer match in Sofia August 19, 2009. REUTERS/Stoyan Nenov (BULGARIA SPORT SOCCER)


Herczeg András szerint pedig a lehető legjobbkor rúgtuk a gólt, ami megfogta egy kicsit a hazaiakat. „Több ígéretes támadást vezettünk, és akár növelhettük is volna az előnyt, ha berúgjuk a helyzeteinket. Úgy érzem, jól játszottunk a mérkőzés ezen időszakában, pedig az elején volt egy kis gondunk, mert Máté Péter megsérült, a helyére beállt Komlósi Ádám viszont nagyon jól szállt be. A szünet után voltak kisebb gondok a játékunkban, és a Szófia ezt azonnal ki is használta. Szerencsére gyorsan talpra álltunk, és újabb támadásokat tudtunk vezetni. A bolgárok próbáltak nyomást gyakorolni ránk, de jókor jött a második találatunk. Nagyon értékesnek tartom ezt a győzelmet, de egyáltalán nem érzem úgy, hogy hátra dőlhetünk, mert vár még ránk egy nagyon nehéz visszavágó.




Bajnokok Ligája play off, első mérkőzés
Levszki Szófia – DVSC-TEVA 1-2 (0-1)

Szófia, 22 000 néző. Vezette: L. Duhamel (S. Duhamel, Benech – franciák)
Levszki: Petkov – Minev, Topuzakov, Genev, Lucio Wagner – Zé Soares, Sarmov, Bardon, Yovov (Joaozinho 71.) – Tasevski (Ortega 60.) – Hristov (Kratovchev 85.)
DVSC: Polekszics – Bodnár, Mészáros, Máté (Komlósi 15.), Leandro – Czvitkovics (Ramos 79.), Varga, Kiss, Szakály (Dombi 55.) – Rudolf, Coulibaly
Gól: Bodnár (12.), Bardon (51.), Czvitkovics (77.)
Sárga lap: Kiss Z. (82.), Petkov (82.)

Nyitrai Daniella