OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

Újabb hazai bajnoki következik

Mivel az első fordulóban kiírt Ferencváros-DVSC bajnokit elhalasztották, így együttesünk a Kisvárda ellen kezdte meg szereplését az OTP Bank Ligában. A tegnap rendezett hazai találkozón magabiztos, 4-1-es sikert arattunk, jól indult tehát számunkra az NB I-es szezon.

A Loki szombaton ismét a Nagyerdei Stadionban lép pályára, és az ellenfél az élvonalba idén feljutott Zalaegerszeg lesz. A nagy múlttal rendelkező kék-fehérek hét év másodosztályban töltött év után jutottak fel nyáron a legjobbak közé, miután megnyerték az NB II-es küzdelemsorozatot (nyolcpontos előnnyel végeztek az élen a Kaposvár előtt). Ebben a szezonban – hozzánk hasonlóan – még csak egy bajnokit játszottak, az első fordulóban kikaptak 1-0-ra a Mezőkövesd otthonában. Legutóbb az FTC-vel játszottak volna, ám azt a találkozót is – a zöld-fehérek kérésére – egy későbbi időpontban játsszák le.

A ZTE FC igyekezett megerősíteni a keretét az élvonalra. Leigazolták az MTK-tól a kapus Demjén Patrikot, a Haladástól Oleh Hologyukot és a Puskás Akadémiától Radó Andrást. Érkezett továbbá az Egyesült Államokból a nigériai származású, 50-es lábmérettel rendelkező csatár, Eduvie Ikoba, valamint a szerb Nikola Mitrovics, aki az előző szezont Azerbajdzsánban töltötte.

A DVSC-Zalaegerszeg bajnoki mérkőzést szombaton 17 órától rendezik a Nagyerdei Stadionban.