OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

Bemutatjuk a DVSC új igazgatóságát

A városi közgyűlés csütörtöki ülésén megszavazta a Loki önkormányzati tulajdonba vételét, pénteken pedig a DVSC taggyűlése megválasztotta a DVSC Futballszervező Zrt. igazgatótanácsának tagjait. Azok kaptak bizalmat, akiknek a személyére a város közgyűlése is javaslatot tett.

Az elnök Szabó Péter lett: a Schaeffler-FAG Magyarország ügyvezetője 2016-ban megkapta az Év vállalkozója címet a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségétől, és elnyerte az Év embere díjat is a Dehir.hu választásán.

Ám Szabó Péter nem csak a gazdasági életben végez hatékony munkát: 2017 óta DVSC Kézilabda Kft. támogatója, később a felügyelőbizottság elnöke lett és jelentős gazdasági hátteret hozott össze a női kézilabda mögé.

Az igazgatóság tagja Sásdi András, aki már korábban is részt vett ebben a munkában. A debreceni üzletember 1990 és 1994 között a városi önkormányzat fideszes képviselője.

1998 és 2002 között a Fidesz frakciójának vezetője volt. 2006 és 2011 között pedig részt vett a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. igazgatóságának munkájában a szervezet elnökeként.

Katona Zoltán a BeStrong kondiparkok gyártásával, telepítésével és sportszer kereskedelemmel foglalkozó cég tulajdonosa. Sikeres üzletember, aki több szállal kötődik a labdarúgáshoz. Korábban dolgozott a DVSC utánpótlás-edzőjeként, többek között Dzsudzsák Balázs nevelőedzője is volt, emellett a DEAC labdarúgó-szakosztályát vezette éveken át, miközben ő maga is futballozik.

Saját sportegyesülete van, a megyei harmadosztályú labdarúgó bajnokságban szereplő Légy Erős SE, melynek játékosai a cégének alkalmazottai és jelenleg éppen a cégek közötti foci Európa-bajnokságra készülnek.

Sikeres üzletasszonyként ismerhetik a debreceniek Cserháti Gabriellát, aki a debreceni vendéglátóipar világában dolgozott, majd 1991-ben megnyitotta a cívisváros első McDonald’s éttermét, ma pedig már a világcég több éttermét üzemelteti franchise partnerként.

A sport számára kiemelten fontos, vérbeli futballszurkoló, aki ha teheti, minden DVSC-meccsen ott ül a lelátón.

Makray Balázs életének mindig is elválaszthatatlan, fontos részét jelentette a sport. A 90-es évek végén az Eponánál dolgozott, majd a DVSC Futball Rt. cégvezetőjeként az MLSZ elnökségi tagja volt, 2004 és 2011 között a Főnix Rendezvényszervező munkáját irányította.

Két és fél éven át a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője volt, majd a Sportcentrum csapatát erősítette stratégiai és sportszakmai igazgatóként, jelenleg a Debreceni Labdarúgó Akadémia ügyvezető igazgatója.

Becsky András, a Debreceni Sportcentrum élén tavaly a második ötéves ciklusát kezdhette meg.

Az ismert sportszakember nevéhez nem csupán számos nemzetközi sportesemény megrendezése és lebonyolítása, valamint a helyi sportélet sikeres működtetése fűződik, de meghatározó szerepet játszik az országos sportdiplomáciában is, mint a Magyar Úszó Szövetség általános alelnöke.

A Tranzit Csoport alapítója, Szabó Miklós a gazdasági tevékenység mellett mindig is nagy figyelmet fordított az egészségügyi intézmények, a rászorulók és a sportélet támogatására.

Ezért korábban Mecénás-díjjal tüntették ki, 2014-ben pedig megkapta Debrecen díszpolgári címét. Tapasztalataival a Debreceni Egyetem külsős, tanácsadó testülete, a konzisztórium munkáját is segíti.

A cég vezetője újabb egy évre Róka Géza lesz, a felügyelő bizottság tagjai pedig Bács Zoltán, Madarasi István és Kovács István. Mint Róka Géza kérdésünkre elmondta, a testület a tisztségviselők megválasztása mellett elfogadta a pénzügyi beszámolót, valamint a Debreceni Labdarúgó Akadémia két kft-jének az összeolvadását is. 

Forrás: dehir.hu