OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

Bényei Ágoston: Úgy érzem, eljött az én időm

A DVSC NB III-as csapatával kezdte meg a nyári felkészülést a saját nevelésű középpályásunk, Bényei Ágoston, aki a kis Loki DEAC elleni edzőmeccsén kezdőként lépett pályára szerda délután a pallagi edzőcentrumban. A negyvenöt percet pályán töltő tehetség végig lelkes, bátor és agilis teljesítménnyel hívta fel magára a figyelmet.

Nagyon jól éreztem magam a pályán és azt gondolom, jól is ment a játék. Voltak hibáim, melyeken sokat gondolkoztam azóta, és természetes próbálom minél előbb kijavítani őket – fogalmazott a 17 esztendős, korosztályos válogatott futballista. – Az első játékrészben úgy tűnt, jobban játszunk, mint a DEAC, ez helyzetekben, két kapufában és két gólban is megmutatkozott. A szünetben azt kérte Szatmári Csaba vezetőedző a második sortól, amit mi nyújtottunk az első félidőben, így ez számunkra egy nagyon jó visszajelzés volt.

A kis Lokival kezdte a másfél hete tartó alapozást Bényei, aki csütörtök reggel már a felnőttcsapattal tréningezhetett. – Nagyon örültem, amikor jelezték, hogy a második csapattal készülhetek a nyártól, azt gondolom, ez volt a következő lépcsőfok számomra. Az eddigi edzések után azt mondhatom, sokkal jobb erőnléti állapotban vagyok és egyre jobb formába lendülök. Az pedig, hogy a mai nap az első kerethez jöhettem edzeni, még nagyobb örömöt okoz. Nagyon vártam ezt a pillanatot, hisz nem voltam még a felnőttcsapatnál. Igyekszem megragadni a lehetőséget és élni vele. Tizenhét esztendős vagyok, ilyen korban nem csak Magyarországon, de külföldön is sok futballista bemutatkozik akár az első, akár a másodosztályban. Úgy érzem, eljött az én időm.

Az ifjú tehetség természetesen a helyszínen szurkolta végig a DVSC Paks elleni szezonzáróját, de mint elmondta, őt is megrázták a történtek. – Szóhoz sem jutottam a lefújást követően. Nagyon bízom benne, hogy egy év múlva ismét az NB I-ben szerepel majd a Loki, akár az én segítségemmel, közrejátszásommal. A DVSC-nek egyértelmű, hogy az első osztályban a helye, amennyiben megkapom a lehetőséget, mindent megteszek, hogy visszajussunk az élvonalba.