OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

Válogatott játékosokkal és profi vállalatirányítással épül a DVSC

Hivatalos sajtótájékoztatót tartott a DVSC péntek délután a Nagyerdei Stadion sajtóközpontjában, ahol klubunk részéről Szabó Péter elnök, Tőzsér Dániel sportigazgató, és Tóth Csaba Zsolt sajtófőnök volt jelen.

A debreceni önkormányzat által felállított új menedzsment nem tétlenkedik, komoly munka zajlik a Lokinál. Szabó Péternek, az Igazgatótanács elnökének szilárd elhatározása az, hogy a DVSC cégként és klubként is legkorszerűbb és legprofibb vállalatirányítási szempontok alapján működjön, ennek megfelelően építik fel a szervezeti struktúrát. Eldőlt az is, hogy az új szemlélet meghonosítása és a hatékonyság növelése érdekében új marketingvezető, rendezvényigazgató és sajtófőnök csatlakozik a szervezethez.

Elmondta, elnökként mindent megtesz annak érdekében, hogy a klub olyan irányba induljon el, amely kuriózumnak számít Magyarországon. – Erős város Debrecen, a DVSC pedig egy erős brand, ennek meg kell felelnünk. Szeretnénk elérni a célunkat, miszerint ismét az NB I-ben szerepeljünk és odakerüljünk a futballtérképen, ahol az elmúlt évtizedben voltunk – fogalmazott Szabó Péter, aki kiemelte, hogy a sportigazgatói feladat is kiemelten fontos a klubnál, mint ismert, ezt a szerepet Tőzsér Dániel tölti be.

Egykori csapatkapitányunk szólalt fel, aki elmondta, az ő pozíciója abszolút új a DVSC történetében, hisz sportigazgatója nem volt még a klubnak. – Azt gondolom, ez elengedhetetlen része a mai modern futballnak. Egy jól működő együttesnél ez olyan pozíció, melyet be kell tölteni – mondta Tőzsér Dániel. – Nagy megtiszteltetés, hogy rám esett a választás, a külföldi pályafutásom során szerzett tapasztalataimat igyekszem Debrecenben kamatoztatni a DVSC minél fényesebb jövője érdekében. Szeretnénk fejleszteni a Debreceni Labdarúgó Akadémiát is, ahol egyébként remek munka folyik, és nagyszerű tehetségek érkeznek az első csapathoz.  

Tőzsér Dániel számára is fájó volt az első osztályból való kiesés, ami természetesen a játékosokban is mély nyomot hagyott. Mostantól viszont csak és kizárólag az lebeg a szemük előtt, hogy a Loki minél előbb visszajusson az NB I-be. Nehéz szituációban van a csapat, de a sportigazgató elmondta, látják a fényt az alagút végén.

Friss döntés, hogy az NB II-ben a játékosoknak nem lesz szolgálati szponzorautójuk. Az is körvonalazódni látszik, hogy a klub költséghatékony működésének érdekében elkerülhetetlen a jelenlegi szerződések felülvizsgálata. Miután az augusztus 2-i bajnoki rajt már nagyon közel van, a keret kialakításán is gőzerővel dolgoznak a klubnál Tőzsér Dániel, az új sportigazgató hathatós közreműködésével.

A friss igazolásokat tekintve már tény, hogy érkezik a válogatottban is megfordult védő, Poór Patrik. A 26 éves labdarúgó korábban az MTK, a Puskás Akadémia és a Paks játékosaként is bizonyította rátermettségét, a védelemben több poszton is bevethető.

Szintén neves szerzemény Tischler Patrik. A 29 éves, korábbi többszörös korosztályos válogatott csatár az elmúlt években az MTK-ban, a Puskásban, az Újpestben, a Honvédban és a Kisvárdában is szerepet kapott, sok találatot és fontos gólokat szerzett pályafutása során, egyértelmű erősítést jelent a támadó szekcióban.

Érkezett egy 22 éves, tehetséges kapus is, Zöldesi Illés. Az utánpótlás-válogatott, 192 cm magas hálóőr legutóbb Kisvárdán szerepelt.

Vezető téma a sajtóban több egykori remek Loki-játékos hazatérése. A klub több labdarúgóval is tárgyal, amint minderről érdemi információk lesznek, a DVSC azonnal közli a nyilvánossággal. Az viszont biztossá vált, hogy Dzsudzsák Balázs nem lesz a DVSC labdarúgója.

A keretben tehát van mozgás, s miután felkészülésre alig van idő, a klubnál mindenki tisztában van azzal, az első időszak nagyon kemény lesz, de azzal is, hogy bajnokság végén kell feljutó helyen állni.

Szabó Péter végezetül elmondta, a klub nyitottan áll a szponzorokhoz, a médiához és a szurkolókhoz egyaránt.