OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

Magabiztos siker és öt Loki-gól a DEAC elleni edzőmeccsen

Rangadóval felérő edzőmérkőzést játszott a Loki, hisz a szintén NB II-es DEAC látogatott a Debreceni Labdarúgó Akadémiára vasárnap délelőtt.

Vészesen közeleg az augusztus 2-i bajnoki rajt, így komoly erőfelmérő előtt álltak a csapatok. Érdekesség, hogy hamarosan a három pontért csap össze a Loki és a DEAC, hisz a felek már a 2. fordulóban találkoznak egymással a Merkantil Bank Ligában.

Az első perctől kezdve támadólag léptünk fel, melynek eredményeképp akár azonnal megszerezhettük volna a vezetést, de Ferenczi veszélyes szöglete mindenki előtt elment a kapu előtt. A 3. percben Szabó Bence ugratta ki kiváló ütemben Kerekest, aki ziccerben Szabadosba lőtt. Leginkább a mezőnyben folyt a játék, de több gólszerzési lehetőség előttünk adódott, Varga Kevin, Szabó Bence és Bévárdi Zsombor is betalálhatott volna, de hol a DEAC védői, hol kapusa volt résen.

A 31. percben megszereztük a vezetést, egy szép összjáték után Bévárdi Zsombor passzolt laposan a középen érkező Kerekeshez, aki estében kilőtte a kapu jobb alsó sarkát. Nem sokkal később megduplázhattuk volna előnyünket, amikor Bárány rendkívül harciasan szerzett labdát, majd tálalt Bévárdi elé, de a tizenhatos sarkától leadott lövését bravúrral hárította Szabados. A játékrész utolsó percében Ferenczi egy szemet gyönyörködtető kötény után passzolt Varga Kevinhez, akinek 16 méteres próbálkozását a léc alól ütötte ki a vendég hálóőr.  

A második félidőben teljes sort cserélt Kondás Elemér. A csapatban többek között szerepet kapott a héten igazolt három játékosunk, Zöldesi Illés, Poór Patrik és Tischler Patrik is, ugyanakkor vezetőedzőnk nem számíthatott Jurij Habovdára, akivel szombat délután szerződést bontott a klub.

Jól kezdtük a második félidőt is, az 52. percben egy kicsiben elvégzett szöglet után Pintér ívelt a hosszún álló Tischler fejére, akinek bólintását védte Szabados. Hét perccel később megdupláztuk előnyünket, egy gyors kontrát követően Pintér indította Bereczkit, aki nem hibázott és 10 méterről szépen kilőtte a bal alsót. A 62. percben könnyedén megszerezhette volna első debreceni találatát Poór Patrik, de félfordulatból leadott lövése szögletre pattant. A sarokrúgás után azonban harmadik gólunknak örülhettünk, a röviden álló Bényei Balázs szép mozdulattal sarkallt a hálóba.

Folyamatosan jöttek a debreceni támadások és gólok, három perc elteltével ismét betaláltunk, Bódi és Kundrák volt a labda útja, utóbbi ívelt a tizenhatoson belül teljesen üresen álló Bereczkihez, aki megszerezte második találatát. A vendégek egy büntetőből szépíthettek volna, ám Urbin lövése nem talált kaput a 69. percben. Ettől függetlenül összejött a DEAC-találat is, a 84. percben Székely Dávid közelről volt eredményes. Potyogtak a gólok, három perccel később ismét betaláltunk, Bereczki beadását friss igazolásunk, Tischler Patrik fejelte a hálóba, megszerezve ezzel első hajdúsági találatát.

A Loki tehát remek teljesítményt nyújtott a DEAC elleni edzőmeccsen, melyen Bereczki Dániel duplájával, valamint Kerekes Krisztián, Bényei Balázs és Tischler Patrik találatával 5-1-es győzelmet arattunk.

FOTÓK A MECCSRŐL!

Edzőmeccs

DVSC-DEAC 5–1 (1-0)

Debreceni Labdarúgó Akadémia, vezette: Veizer.

DVSC: I. félidő: Kosicky – Kusnyír, Kinyik, Szatmári, Ferenczi – Bévárdi, Baráth, Szabó B., Varga K. – Bárány, Kerekes. II. félidő: Zöldesi – Lakatos B., Pávkovics, Poór, Bényei B. – Kundrák, Bényei Á., Pintér Á., Bódi – Bereczki, Tischler

Gól: 1-0 Kerekes (31.), 2-0 Bereczki (59.), 3-0 Bényei B. (62.), 4-0 Bereczki (65.), 4-1 Székely D. (84.), 5-1 Tischler (87.)