OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

Diadalmas debreceni derbi

Nem sok ilyen csapat van a világon: a DEAC elleni meccset úgy kezdte a DVSC, hogy az összes(!) mezőnyjátékosa saját nevelésű labdarúgónak számított, csak a kapus Zöldesi volt az, aki nem vaskos cívisvárosi múlttal várta a kezdő sípszót. A Merkantil Bank Liga 2. fordulójának csúcsmeccsét a vártnak megfelelően a Loki nyitotta jobban, pláne, hogy immár számíthatott Korhut Mihály és Varga József játékára is.

A papírformának megfelelően a 6. percben már vezetett a DVSC, némi kavarodás után Pintér Ádám 12 méterről lőtt a DEAC kapujába (0-1). A 18. percben tovább nőtt a különbség, Nagy lökte el Bárányt a 16-oson belül, a megítélt büntetőt Bódi értékesítette (0-2). A 29. percben Sós szabadrúgásból veszélyeztetett, majd a szimpatikusan futballozó DEAC első komoly helyzeténél saját bizonytalansága után Zöldesi védett bravúrral. A félidő hajrájában a végig nagy fölényben játszó piros-fehérek Sós és Bárány révén újabb gólt szerezhettek volna, ám a szünetre maradt a 2 gólos különbség.

A második félidőben sem változott a játék képe, kis túlzással csak az volt a kérdés, hány találatot ér el a Loki. Kinyik az 50. percben a kapufát találta el, majd Korhut és Pintér is betalálhatott volna, ám a végjátékra a félidei állással érkeztek a csapatok. A DEAC egyre szervezettebben játszott, a DVSC meg látszólag egyre kevésbé erőltette a góllövést. Nem úgy a csereként beállt Tischler Patrik, aki Bódi remek passzát váltotta gólra klasszis módon a 76. percben (0-3), és ezzel végleg le is zárta a mérkőzést.

A Loki tehát eddig hibátlanul zakatol, vasárnap jöhet a siófoki megálló!

DEAC-DVSC 0-3 (0-2).

Nagyerdei Stadion, 6187 néző. Vezette: Hanyecz.

DEAC: Szabados – Nagy Z., Szabó K., Soltész, Orosz, Sigér Á., Spitzmüller (Nagy K., 60.) Belényesi, Takács P., Burai (Damásdi, 80.), Urbin (Székely, 60.). Vezetőedző: Balogh Pál.

DVSC: Zöldesi – Kusnyír, Kinyik, Szatmári, Korhut – Pintér Á., Varga J. (Bényei Á., 71.), Bódi, Varga K. (Tischler, 59.) – Sós (Ferenczi, 53.), Bárány. Vezetőedző: Kondás Elemér.

Gól: Pintér Á. (6.), Bódi (18., 11-esből), Tischler (76.).

Sárga lap: Nagy Z. (17.), Belényesi (44.), illetve Bárány (22.). Kinyik (73.).

Mesterszemmel

Balogh Pál: Masszívabb ellenállásra készültünk, gyermeteg hibákat követtünk el. Voltak időszakok, amikor ki tudtunk jönni, de pontosabb befejezésekre lett volna szükség.

Kondás Elemér: Amit elterveztünk, azt meg is tudtuk valósítani. Már az elején nyomást akartunk helyezni az ellenfélre, ez bejött, megérdemelten szereztük meg a 3 pontot.