OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

Itthon tartani a három pontot a Szolnok ellen

A DVSC labdarúgócsapata két győzelmet követően 1-1-es döntetlent ért el a Siófok otthonában múlt vasárnap délután. A találkozón Tischler Patrik révén mi szereztük meg a vezetést, ám az utolsó percekben egyenlítettek a hazaiak, így egy-egy ponttal gazdagodott a két együttes.

Nem játszottunk úgy, ahogy az első két mérkőzésen, és sajnos nem is volt annyi helyzetünk – gondolt vissza a Balaton-parti találkozóra a DVSC vezetőedzője, Kondás Elemér. – A játékosok figyelmét erre külön felhívtam, előfordulhat, hogy ez nem olyan meccs lesz, ahol sok helyzet adódik előttünk. Az első félidő rendben volt, sőt, a második játékrész eleje is. A Siófok utána mégis vérszagot kapott, nyilván úgy volt vele, hogy hátrányból próbál mindent megtenni. Sajnos belehibáztunk, a lehetőségeinkből kiindulva eldönthettünk volna a három pont sorsát. Az 53. percben, ha Szécsi berúgja a helyzetét, már két góllal vezettünk volna, és nem éreztem annyi erőt a hazaiakban, hogy onnan visszajönnének. Az egyenlítő gól után is hajtottunk a győzelemért, meg is volt rá a sanszunk, csak az utolsó ziccert nem tudtuk kihasználni. Mindenesetre azon a találkozón ettől többet kellett volna tennünk a győzelem érdekében. Sajnálom, bosszantott is, hogy két pontot ott hagytunk, mert ez egy nyerhető mérkőzés volt. Egy hét alatt három találkozón vagyunk túl, néhány játékos csak később csatlakozott a kerethez, ez némileg sajnos érződött, de előbb-utóbb szépen összeáll a játékunk és az új labdarúgók is maximálisan beilleszkednek a csapatba.

Nincs sok idő a pihenésre, vasárnap már újabb bajnokit játszik a Loki, amely a tabella 4. helyén álló, hozzánk hasonlóan szintén 7 pontot szerző Szolnok látogat a Nagyerdei Stadionba.

Ellenfelünk egy masszív, szervezett csapat. Az edzőkolléga a válogatottnál dolgozott, sőt, egy mérkőzésen szövetségi kapitányként is irányított. Meg van szervezve a játékuk, főleg a védekezésre fektetik a nagyobb hangsúlyt. Játszottam ellenük a Győrrel már tavasszal, a nagyon kellemetlen ellenfelet jó felépítésű játékosok alkotják. Mint ahogy látjuk, az eddigi eredményeik magukért beszélnek, kétszer nyertek 1–0-ra és egyszer 1–1-et játszottak. Nehéz lesz megbontani a szolnokiakat, de arra készülünk egész héten, hogy sikerrel vegyük a vasárnapi összecsapást és Debrecenben tartsuk a három pontot.