OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

Gyötrelmes vereség Gyirmóton

Mindenki – edző, játékos, szurkoló egyaránt – nehéz meccsre számított a Gyirmót otthonában a Loki részéről, és nem is tévedett senki: a mintegy 100-120 fős vendégtábor azt látta, hogy a hazaiak fegyelmezett, szervezett védekezésre és gyors ellentámadásokra rendezkedtek be. A DVSC egyértelműen mezőnyfölényben játszott, ennek ellenére az első helyzet a hazaiak előtt adódott, a 9. percben Szatmári István közeli fejesét védte bravúrral Zöldesi.

A Loki néhol pontatlanul, néhol (ön)veszélyesen futballozott, bár a legnagyobb izgalmat egy ideig a stadion fényerejének látványos csökkenése jelentette, miután megszűnt világítani az egyik, aztán a másik kandeláber. A félidő hajrájára aztán a fény (egy része) visszajött, Tischler pedig gólt lőhetett volna a 34. percben, de Rusák védte a ziccert. A 40. percben aztán a gyirmótiak találtak be, egy szöglet – és egy védelmi hiba – után Varga Barnabás bólintott a a debreceni kapuba (1-0).

A szünetben tovább csökkent a fény a stadionban, így jelentős késéssel kezdődött a második játékrész. Sajnos a DVSC-nek nem lőn világosság, hiszen támadásai nem voltak elég attraktívak és hatékonyak, így hiába próbálkoztak a piros-fehérek, nem tudták összehozni az egyenlítést.

A véghajrában sem változott a helyzet, nyomasztó volt a debreceni fölény, de nem volt elég átütő. Így a Loki elszenvedte első vereségét a bajnokságban, folytatás szerdán a Nagyerdőn a Szeged ellen.

Merkantil Bank Liga, 5. forduló.

Gyirmót FC Győr-DVSC 1-0 (1-0).

Gyirmót-Győr, Alcufer stadion, 1720 néző. Vezette: Szőts.

Gyirmót FC: Rusák – Vogyicska, Nagy P., Széles, Major, Hajdú Á (Németh, 75.)., Heffler N., Hudák, Lázár P., Szatmári I. (Herjeczki, 62.),, Varga B.. Edző: Csertői Aurél.

DVSC: Zöldesi – Kinyik, Szatmári Cs., Pávkovics, Korhut – Bódi, Varga J. (Ferenczi, 77.)., Bényei Á., Varga K. (Szécsi, 71.) – Sós (Bárány, 46.)., Tischler. Edző: Kondás Elemér.

Gól: Varga B. (40.).

Sárga lap: Szatmári I., (45.), Lázár (64.), Nagy (84.), Varga (86.), illetve Szatmári Cs. (30.).

Mesterszemmel

Kondás Elemér: Csak egy igazi helyzetet tudtunk kialakítani, magunknak köszönhetjük a vereséget.