OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

3 Loki-pecsét a Pécsen

Dzsudzsák Balázs hazatért! – ez volt a hétfő esti találkozó vezérmotívuma, azonban mielőtt a 108-szoros válogatott klasszis pályára lépett volna, elég sok minden történt.

Mindjárt a 9. percben például vezetett a Loki! Bárány jó labdát adott a bal szélre Ferenczinek, aki jól adott középre, Sós pedig 9 méterről a kapu bal oldalába fejelte a játékszert (1-0). Minden úgy kezdődött tehát, ahogy azt a debreceni szurkolók szerették volna, és úgy is folytatódott: a DVSC uralta a játékot és szép támadásokat vezetett, igaz, egy helyzet a Pécs előtt is adódott.

Folyamatos, élvezetes volt a játék a szakadó esőben, a kérdés az volt, mikor esik a második találat. Ez a szünetig végül nem következett be, bár Bárány és Sós is gólt lőhetett volna.

A második játékrészben viszont bekövetkezett, amire sok ezren vártak: a 73. percben több mint 12 év után újra Loki-mezben lépett a gyepre Dzsudzsák Balázs. Előtte azonban még volt esemény bőven, az 52. percben Kinyik a gólvonalról mentett, a Pécs pedig kezdett felbátorodni, sőt, a 61. percben egy szöglet után úgymond lerántásért ajándék büntetőhöz is jutott. A 11-esből Adamcsek a jobb alsóba lőtt, így egyenlített (1-1).

Erre azonban szinte azonnal volt válasza a Lokinak, a 67. percben egy bal oldali beadás után a debreceni gólzsák, Bárány közelről bólintott a pécsi kapuba (2-1). Aztán érkezett Dzsudzsák, és nem is tétlenkedett: először majdnem gólt rúgatott Ferenczivel (a vendégkapus bravúrral védte a lövést), majd a 81. percben szabadrúgásból Kinyik fejére csavarta a labdát, aki nem is hibázott (3-1).

A végjáték már nem hozott különösebb izgalmakat, Dzsudzsi gólpasszos hazatérése kiválóan sikerült, biztosan nyert a Loki. Folytatás vasárnap a Soroksár otthonában.

Merkantil Bank Liga, 10. forduló.

DVSC-Pécs 3-1 (1-0).

Nagyerdei Stadion, 4180 néző. Vezette: Németh Á.

DVSC: Zöldesi – Kusnyír, Kinyik, Poór, Korhut – Bódi (Tischler, 85.), Varga J., Bényei Á., Ferenczi – Sós (Bévárdi, 55.), Bárány (Dzsudzsák, 73.). Vezetőedző: Kondás Elemér.

Pécs: Helesfay – Sági (Króner, 16.), Rácz, Futó, Katona, Kónya, Adamcsek, Hegedűs (Tihanyi, 74.), Geiger (Óvári, 60.), Preklet, Grabant. Vezetőedző: Vas László.

Gól: Sós (9.), Bárány (67.)., Kinyik (81.), illetve Adamcsek (62., 11-esből).

Sárga lap: Sós (48.)., Poór (61.), illetve Futó (35.), Grabant (45.).

Mesterszemmel

Kondás Elemér: Ez volt eddig a legnehezebb hazai meccsünk. Meg kellett küzdenünk a győzelemért, de megküzdöttünk érte.

Vas László: Gratulálok a hazaiaknak, megérdemelten győztek. Úgy érzem, számunkra több volt a mérkőzésben.