OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

Jön az ősz rangadója!

A szezon egyik leghangulatosabb mérkőzése vár a DVSC labdarúgócsapatára, amely vasárnap 19.30 órától a Nyíregyháza otthonában lép pályára. A Merkantil Bank Liga 13. fordulójának rangadóját nagy érdeklődés övezi, mivel a csapatok hat év után mérkőznek meg egymással ismét bajnoki találkozón.

A Nyíregyháza kimondottan eredményesen kezdte a szezont, ennek köszönhetően a tabella 5. helyét foglalja el. A piros-kékek eddigi mérlege 6 győzelem, 1 döntetlen, valamint 5 vereség. A Szpari az utóbbi két fordulóban pont nélkül maradt, előbb a Szombathelyi Haladás 1-0-ra diadalmaskodott otthonában, majd a Budaörs ellen 3-2-es vereséget szenvedett. Messzemenő következtetéseket azonban nem lehet ez alapján levonni, mivel Gálhidi György gárdája ezt megelőzően a Csákvár és a Szentlőrinc ellen egyaránt 2-1-re nyert.

Ami a Lokit illeti, a soroksári 1-1-es döntetlent követően a Dorog ellen magabiztos, 3-0-s sikert aratott a Nagyerdei Stadionban. Azon a mérkőzésen Bódi Ádám duplázott, valamint Pintér Ádám is betalált, így együttesünk továbbra is a tabella élén áll.

A két alakulat rendre gólgazdag meccseket vív egymással. A DVSC és a Nyíregyháza legutóbb a nyári felkészülés során játszott egymással, ahol 4-0-ra nyert csapatunk. Négy éve a Magyar Kupában könnyedén, 7-1-es gólkülönbséggel jutottunk tovább ellenük, bajnoki mérkőzésen pedig 2014 novemberében csaptak össze a felek utoljára, akkor Tisza Tibor és Ibrahima Sidibe duplájával, illetve Szakály Péter büntetőjével sima, 5-0-s sikert arattunk Debrecenben. Az előző, Nyíregyházán rendezett bajnokin bár L’ Imam Seydi révén az első félidőben megszereztük a vezetést, de Pekár László tizenegyesből egyenlített, így döntetlennel zárult a találkozó.

A Nyíregyházi Spartacus elleni mérkőzés nem csak a három pont megszerzése miatt fontos, játékosaink a helyszínen szurkoló közel kétezer debreceni drukkert is szeretnék kiszolgálni. A két csapat szurkolótábora közötti nem éppen barátságos viszony több évtizedre nyúlik vissza, és ezúttal is paprikás hangulatra számíthatunk. A Nyíregyháza bajnoki meccseire rendre sok néző látogat ki, emellett Debrecenből is számtalan szurkoló nekivág a nem túl hosszú, ám annál izgalmasabbnak ígérkező túrának.

A mérkőzés játékvezetője a komoly NB I-es tapasztalattal rendelkező Iványi Zoltán lesz. Azok a szurkolók, akik nem tudnak a helyszínre ellátogatni, a mérkőzést az M4 Sport+ csatornán élőben láthatják.

A 19.30 órakor kezdődő Nyíregyháza-DVSC összecsapással kapcsolatos szurkolói információt itt olvashatják drukkereink.