OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

Nem siklott ki a Lokomotív a vasutas-találkozón

A budapesti Szőnyi útra, az NB III-as BVSC stadionjába sérülések és egyéb okok miatt igencsak foghíjas kerettel érkezett a Loki. Így újabb fiatal debütánsok jutottak szerephez, elég csak Lakatos Benjámin vagy Sárosi Norbert nevét megemlíteni, a hiányzók listáját meg a hossza miatt nem is érdemes felsorolni.

Akik viszont pályára léptek, nem voltak restek: egyből kezdeményezően léptek fel, fölényben futballoztak, Szécsi már a 4. percben veszélyeztetett, majd a 12. minutumban már be is talált. Bévárdi, majd Lakatos kevergetett a 16-oson belül, a labda a felső lécről Szécsi elé pattant, aki közelről nem hibázott (0-1).

A folytatásban sem változott a játék képe, a 27. percben Szatmári nem sokkal fejelt mellé, fél óra elteltével Tischler bólintott a jobb kapufára, a 44. percben ugyanő próbálkozott, de a szünetig már nem esett több gól.

Gólzáport, sőt, több gólt aztán a második félidő sem hozott. Közvetlenül a pihenő után Szécsi és Bévárdi járt közel a találathoz, később a mezőny egyik legjobbja, Pintér is próbálkozott 15 méterről, és nem is tévesztett sokat. A második Loki-gól nagyon érett, ám végül csak az utolsó pillanatban következett be, amikor a csereként beállt Sármány használt ki szépen egy ziccert (0-2).

A DVSC magabiztosan jutott a Magyar Kupa legjobb 32 csapata közé, folytatás a Győr elleni bajnokin vasárnap este a Nagyerdei Stadionban.

MOL Magyar Kupa, a legjobb 32 közé jutásért.

BVSC-DVSC 0-2 (0-1).

Szőnyi út, 400 néző. Vezette: Katona.

BVSC-Zugló: Gábor – Érsek, Komódi, Bócz, Nagy A (Ladányi, 55.)., Murai, Ambrus, Sándor J., Balogh M., Kuszkó, Fisli (Somodi, 46.). Vezetőedző: Gabala Krisztián.

DVSC: Gróf – Lakatos, Szatmári Cs., Pávkovics, Ferenczi J. – Bévárdi (Sármány, 73.), Baráth P., Sárosi (Bódi, 79.)., Pintér Á. – Szécsi, Tischler. Mb. edző: Igor Bogdanovics.

Gól: Szécsi (12.), Sármány (90.).

Sárga lap: Balogh M. (62.), illetve Sárosi (68.).

Igor Bogdanovics: A célunkat, a továbbjutást elértük, gratulálok a fiúknak. Annyi hiányérzetem van, hogy több gólt is lőhettünk volna, ezen igyekszünk javítani.