OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

Ez történt 2020-ban

Köszönjük minden Loki-szurkolónak a 2020-ban kapott támogatást, és boldog új évet kívánunk! Az elmúlt év kiemelt történéseit hónapokra szedve idézzük vissza, miután korábban már jeleztük, mi várható 2021-ben.

Január: Miután az előző év végén Herczeg András lemondott vezetőedzői tisztségről, csapatunk már Vitelki Zoltánnal kezdte meg a felkészülést. A játékoskeretben is volt némi változás: Kuti Krisztián, Györgyi Arthur és Ujvárosi Ádám távozott, míg Jurij Habovda és Luka Milunovic együttesünkben folytatta. Egy nemes ügy érdekében a DVSC néhány futballistája egy jótékonysági focitornán is szerepet vállalt a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban. Az NB I tavaszi szezonnyitójára még ebben a hónapban sor került, az Újpestet 4-0-val kiütöttük, Baráth Péter pedig ezen a mérkőzésen lépett először pályára.

Február: 2020-ban a Loki az első bajnoki vereségét a Mezőkövesd ellen, hazai pályán szenvedte el. Az azt követő találkozók sem alakultak túl sikeresen, így a piros-fehér alakulat a 6. helyről visszacsúszott a tabellán. Tőzsér Dániel, Haris Attila, Bényei Balázs és Kinyik Ákos sérülés miatt több mérkőzést is kénytelen volt kihagyni. Fájdalmas hírről értesültünk ekkor: 73 éves korában, hosszú betegeskedés után sajnos elhunyt dr. Kraszits István, a DVSC egykori legendás csapatorvosa.

Március: A hónap elején a klub Szabó Bence személyében utánpótlás-válogatott játékost igazolt, közben a kis Loki is lejátszotta első mérkőzéseit az NB III Keleti Csoportjában. A nemzetközi nőnap alkalmából a hölgy Loki-szurkolók ingyen tekinthették meg a Kisvárda elleni találkozót, amelyen Szécsi Márk a 100. alkalommal lépett pályára az élvonalban, míg Haris Attilának ez volt az 50. bajnokija a DVSC színeiben. Sajnos a koronavírus-járvány terjedése miatt először, azonban nem utoljára, zárt kapuk mögött rendezték meg a Zalaegerszeg elleni meccset, ezt követően pedig fel is függesztették a bajnokságot.

Április: Nem szokványos napokat éltek át sem a játékosok, sem a klub dolgozói. Baráth Péter otthonában például érettségire készült, Ferenczi János virtuálisan locsolkodott, három játékosunk jótékonysági FIFA-tornán indult, a többiek pedig a DVSC Challenge-ben különböző gyakorlatokat mutattak be az ínséges időkben. A hónap végén aztán ismét edzésbe állt a Loki.

Május: Nemsokára az akadémián is elkezdődhetett a munka, a DVSC első csapata pedig edzőmérkőzésekkel próbálta formában tartani magát. Május végén az OTP Bank Liga újraindult, a meccseket előbb nézők nélkül rendezték, majd korlátozottan a szurkolók is részt vehettek a DVSC sporteseményein.

Június: A Nagyerdei Stadionban kiesési rangadóra vonult ki a 30 pontos Loki, valamint a 10 pontjával már matematikailag is a búcsú közelébe került Kaposvár, a mérkőzés pedig 1-1-es döntetlennel zárult. Ez végzetesnek bizonyult, a kialakult helyzet miatt váltásra volt szükség, így távozott a kispadról Vitelki Zoltán, helyére Kondás Elemér, egykori sikeredő érkezett, mellette a szakmai stábba Dombi Tibor is bekerült. A klub célja immáron az első osztályban való maradás volt. Sűrű meccsterheléssel néztek szembe a játékosok, s mivel az utolsó előtti fordulóban egy végletekig kiélezett találkozón Mezőkövesden 1-0-ra nyertünk, sorsunk mindvégig a saját kezünkben maradt. Az utolsó fordulóban 9400 fő látogatott ki a Nagyerdei Stadionba, hogy a DVSC a Paks ellen megszerezze bennmaradást érő három pontot. Csapatunk végig kitartóan küzdött, a vendégek ugyan bevették Kosicky kapuját, de Trujic még egyenlített, az utolsó percekben még a sansz is megvolt a győzelemre, de azon a napon semmi nem jött össze, 1-1-es döntetlennel zárult a találkozó. A Loki 27 év után az élvonaltól, Tőzsér Dániel pedig a játéktól köszönt el azon a fájdalmas mérkőzésen. A játékosoktól ebben a hónapban Tőzsér (100), Kusnyír, Bényei és Pávkovics (50) játszott kerek mérkőzésszámot. Gyurkó Pétertől a DVSC egykori játékosától is ekkor vettünk búcsút. Ebben a hónapban a friss híreket már az új honlapunkon közöltük, mellette a klub az egészségügyi dolgozóknak is köszönetet mondott.

Július: A hónap első napján tulajdonosváltást jelentettek be a klubnál, Szabó Péter személyében új elnöke lett a DVSC-nek, az újonnan létrehozott sportigazgatói pozícióban pedig Tőzsér Dániel kapott szerepet. A játékosokat természetesen láthatóan megviselte a kiesés, de pihenésre nem jutott sok lehetőség, az élvonalba való visszajutás érdekében korán megkezdték a felkészülést Bódiék. Csapatunkhoz Bárány, Bévárdi és Pintér kölcsönből tért vissza, Sós, Varga és Korhut hazatért nevelőegyesületéhez, Poór, Tischler és Zöldesi személyében pedig új Loki-játékosokat ismerhettek meg. Mivel a másodosztályban nem léphetnek pályára idegenlégiósok, ezért Adeniji, Garba, Habovda, Milunovics és Trujics a továbbiakban nem válhatott a csapat segítségére. Rajtuk kívül még Nagy S., Csősz, Bereczki, Kóródi, Barna, Belényesi, Szabó B. és Kerekes K. távozott. A Loki négy felkészülési mérkőzéssel hangolódott az NB II-re.

Augusztus: A bajnokság hamar elkezdődött, a nyitányon siker született, majd közel hat évtized után a DEAC ellen városi rangadót figyelhetett a publikum. Ezen a mérkőzéseken Bényei Ágoston, Bárány Donát, valamint az új igazolások is bemutatkoztak, de Ferenczi Jánost is kiemelhetjük, aki a 150. bajnoki mérkőzését játszotta a Szolnok ellen. A hazai találkozókat ekkor igazi programkavalkád előzte meg, amely remek szórakozási lehetőséget biztosított a Loki-szurkolóknak. A piros-fehér alakulat jövője szempontjából rendkívül fontos, hogy a fejlesztés érdekében megalakult a DVSC Egyesület. A hónap végén ismét előtérbe került a már mindenki által ismert vírus, a klub valamennyi játékosa, stábtagja és irodai dolgozója is Covid-teszten vett részt.

Szeptember: Értékes üzletet kötött a klub, Varga Kevin ekkortól Törökországban folytatta pályafutását. Gróf Dávidot bemutatkozott a Lokiban, majd egy bejelentéssel egybekötött nyilvános tréninget tartottak a stadionban, ugyanis Dzsudzsák Balázs tizenkét év után visszatért Debrecenbe, akit a közönség vastapssal fogadott. Egy megállapodást is bejelentettek: a Nutri-8 hosszú távú együttműködést folytat a továbbiakban a debreceni csapattal. A Magyar-Kupában bemutatkoztunk és könnyedén léptünk tovább a Tiszakécske ellen, azonban még kiemelendő, hogy Bárány az Ajka elleni mesterhármasával vált hőssé és figyelt fel rá mindenki.

Október: A Tranzit-csoport által meghatározó támogató állt a DVSC mellé. A Lokomotív tovább robogott, a kupában a BVSC ellen továbbjutott, győzelmeket is szép számmal aratott, az ősi rivális Nyíregyháza otthonában pedig több ezernyi Loki-drukker előtt, egy utolsó perces találattal mentett pontot. Ide a csapat már az új köntöst kapott buszával érkezett. A DVSC ebben az évben is csatlakozott a mellrák-elleni kezdeményezéshez, de Dzsudzsák Balázs is több nemes felajánlást is tett. Szatmári a 100., míg Dzsudzsák az 50. bajnokiját játszotta ebben a hónapban.

November: A kormány a lelátón ismét szigorításokat vezetett be, eleinte a helyszínen még nézők lehettek, utána azonban már nem. A válogatott-szünetet megelőzően is megfogyatkozott létszámmal lépett pályára a Loki, de a hiányzó játékosokat fiatalok pótolták, Füzfői, Lakatos, Talpalló, Szabó, Balla, Sárosi, Kenderesi és Sármány is bizonyíthatta rátermettségét. Kondás Elemér számára különleges volt a hónap, mivel a 100. sikerét ünnepelhette a DVSC kispadján. Sajnos nagy veszteség érte ekkor a DVSC-családot, 79 éves éves korában, egy gyógyíthatatlan betegség következtében elhunyt Tomes János, a Loki hajdani pályaedzője.

December: A DVSC felnőtt csapatának tagjai a Mikulásra való tekintettel ajándékokkal lepték meg a DLA legkisebb növendékeit, mellette a karácsony közeledtével a nehéz sorsú gyermekeknek is gyűjtöttek. Együttesünk ugyan a bajnokság első felét listavezetőként zárta, egy fontos rangadót kellett nyernie a meglepetéscsapat, Budaörs ellen (4-3) ahhoz, hogy maradjon az első pozícióban és növelje tovább az előnyét. Közel 7000 km vezetett az idényzáró, DEAC elleni győzelemhez, a Nagyerdei Stadionban ezzel az idényben hibátlan a mérlegünk. Megtörtént a tulajdonosváltás is, a DVSC Egyesület berkein belül küzd tovább a céljaiért a Loki futballgárdája – jelentette be hivatalos sajtótájékoztatón Debrecen város polgármestere, Papp László, a DVSC Egyesület elnöke, Kósa Lajos országgyűlési képviselő, és a DVSC Zrt. igazgatóságának elnöke, Szabó Péter. Mint ismert, augusztus 17-én magánemberek egy csoportja megalakította a DVSC Egyesületet, amely a DVSC Futball Zrt. többségi tulajdonosává vált.

A játékosok pihenőideje véget ért, de január 4-én már edzés lesz.. 2021-ben várjuk a folytatást, de reméljük, immáron nézőkkel a lelátón …

T.H.