OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

121 perc után a legjobb 8 között a Loki!

A szegedi 5-ös után mindenki bizakodva várta Debrecenben a Siófok elleni MK-nyolcaddöntőt. A bizakodásra további okot adott, hogy a sérülésből nemsokára visszatérő Korhut Mihályon és Kusnyír Eriken kívül mindenki a Huszti Szabolcs, Toldi Gábor edződuó rendelkezésére állhatott.

Az optimizmust tovább hizlalta a meccs első néhány perce: három Loki-szögletet és egy, a kapus által hárított Dzsudzsák Balázs-lövést is feljegyezhettünk. A 10. percben a vezetést is megszerezte a DVSC, mégpedig Tischler Patrik révén, aki szép egyéni alakítás után jobbról, nehéz szögből lőtte ki a hosszú sarkot (1-0).

A folytatásban a Siófok igyekezett támadni, próbálkozott is serényen, sokat birtokolta a labdát, ám nem sikerült egyenlítenie, igaz, a debreceniek sem nagyon tudtak ismét veszélyeztetni a szünetig.

A második játékrészben egy ideig inkább a mezőnyjáték domborodott, a vendégek néha védekezésre késztették a DVSC-t, mígnem a 62. percben Sós Bence lövését kellett védenie Szmolának, csakúgy, mint három minutummal később.

A Loki meglódulásai egyre inkább gólveszélyt hordoztak magukban, azonban a hajrá elején Pintér Ádám lehetőségei kimaradtak, a Siófok viszont a 91. percben, a Pávkovics kiállítása utáni szabadrúgásból Gaál révén kiegyenlített (1-1).

Következett a hosszabbítás, emberhátrányban. A ráadás elején Szécsi Márk fejelhetett volna gól, de nem jött össze, az izgalmak fokozódtak. A DVSC összeszedte magát 10 emberrel is (Bódi és Szécsi is ígéretesen próbálkozott) ám a döntésre a hosszabbítás második feléig várni kellett. Végül a 121. percben Varga József közeli fejese továbbjutást ért!!!!!!!

Ezzel a győzelemmel – egyetlen nem NB I-es csapatként – a DVSC bejutott a Mol Magyar Kupa legjobb 8 gárdája közé, és a március 10-i negyeddöntőben az MTK-t fogadja Debrecenben az elődöntőbe jutásért. A bajnokságban vasárnap 19.30-tól a Vasas elleni rangadó következik.

Mol Magyar Kupa, nyolcaddöntő.

DVSC-Siófok 2-1 (1-0, 1-1, 1-1).

Nagyerdei Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Oláh.

DVSC: Gróf – Poór (Szatmári, 121.), Kinyik, Pávkovics, Ferenczi – Bévárdi (Sós, 46.), Varga J., Dzsudzsák (Baráth, 63.), Bódi – Bárány (Szécsi, 35.), Tischler (Pintér, 63.). Edzők: Huszti Szabolcs és Toldi Gábor.

Siófok: Szmola – Deutsch, György, (Balogh B., 46.) Izing, Kiss B. (Tömösvári, 66.), Jagodics (Horváth M., 46.), Tajthy, Varjas (Gaál, 46.), Szakály A. (Cipf, 46.), Horváth P., Elek B. Vezetőedző: Waltner Róbert.

Gól: Tischler (10.), Varga J. (121.), illetve Gaál (91.).

Sárga lap: Pávkovics (19., 90.), Kinyik (78.), Bódi (116.), illetve Cipf (83.), Gaál (98.), Elek (100.), Horváth M. (105.), Izing (119.).

Kiállítva: Pávkovics (90.).

Mesterszemmel

Toldi Gábor: Természetesen örülünk a továbbjutásnak, de bosszúsak is vagyunk, mert kihagytuk a helyzeteket 1-0 után, így magunknak tettük nehézzé a meccset. Ez a szív diadala volt, gratulálok a csapatnak ahhoz, hogy 10 emberrel is nyerni tudtunk.

Waltner Róbert: Büszke vagyok a csapatomra, a bajnoki találkozó után ismét szoros meccset tudtunk játszani a DVSC-vel. Fájdalmas, hogy utolsó másodpercben kapott góllal estünk ki.