OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

Viharos döntetlen a Viharsarokban

A Békéscsaba-Loki az mindig Békéscsaba-Loki, akár a Merkantil Bank Ligáról van szó, akár az NB I-ről, akár jól szerepel mindkét gárda, akár nem. A 35. forduló szerdai tévés rangadójának értelemszerűen a feljutásra hajtó DVSC volt az esélyese, maga az összecsapás pedig végül gólzáport és döntetlent hozott.

Parázs összecsapásokkal kezdődött a mérkőzés, a futball szépsége először a 9. percben domborodott valamelyest, amikor egy szép támadás végén Bódi Ádám lőhetett volna kapura, de végül oda lett a lehetőség. Nem sokkal később Baráth Péter csúsztatott mellé, az idő múlásával pedig nőtt a Loki fölénye is. A 19. minutumban Bárány Donát lövését fogta a csabai kapus, aztán Dodó nem sokkal később már bevette a kaput, azonban ezt lesre hivatkozva nem adták meg.

A 26. percben viszont már nem volt kegyelem! Egy jó kombináció végén Ferenczi János adott be balról, az érkező Szécsi Márk pedig belsővel, közelről a bal sarokba helyezett (0-1).

A képhez tartozó alt jellemző üres; 07-1199x800.jpg a fájlnév

A folytatásban is támadásban maradt a DVSC, türelmesen igyekezett várni a legjobb alkalomra, amikor lecsaphat: ez a 29. percben be is következett, azonban Szécsi 8 méteres lövését bravúrral védte a hazai hálóőr. Mozgalmas lett a találkozó, az első félidő vége is hozott még eseményt. Történt, hogy a 36. percben egy védelmi hiba után Hodonicki lőhetett, de csúnyán mellé durrantott, miközben a csabai ultrák az utcáról a debrecenieket szidták. A pihenőre végül megérdemelt Loki-előnnyel vonultak a felek.

A második játékrész legelején Bévárdi Zsombor próbálkozott, a 49. percben pedig jött a második gól is, szenzációs támadás után (Dzsudzsák-Bódi-Baráth-Bévárdi volt a labda útja), jobbhátvédünk(és egyben jobbszélsőnk lövése után a léc alá vágódott a megpattant labda (0-2). Igen ám, de rögtön ezután, az 51. percben Kinyik Ákos szabálytalansága után 11-eshez jutott a Békéscsaba, a büntetőt Lukács értékesítette (1-2).

A bekapott gólra újabb bekapott gól jött, az 58. percben egy labdaszerzés után érkezett egy hosszú beívelés, Paudits pedig jobbról a hosszú sarokba bólintott (2-2). Kezdődhetett tehát minden elölről, és kezdődött is: a 61. percben Dzsudzsák szabadrúgását óriási bravúrral védte a csabai kapus, majd érkezett a pályára Ugrai Roland, aki a 67. percben nem sokkal fejelt fölé.

A 68. percben aztán újabb 11-est kapott a Békéscsaba (ezúttal Gróf Dávid ütközött a csabai csatárral), Lukács pedig ezt is gólra váltotta, így már a hazaiaknál volt az előny (3-2).

A hajrá elején Bódi Ádám egyenlíthetett volna, majd Ugrai veszélyeztetett, végül Kinyik Ákosnak jött össze az egalizálás, aki a 76. percben Bódi beadása után fejelt közelről a kapuba (3-3). Az őrült meccs hajrájában aztán újra a Békéscsaba szerzett vezetést, a 79. percben egy szöglet után Gróf öklözött, a labda pedig Pauditsról a hálóba került (4-3). Dzsudzsák Balázs a 82. percben egy bombával reagált erre, 26 méterről lőtt bődületes gólt a kapu bal oldalába, s ezzel újra egyenlített (4-4). Bár a Loki a hosszabbításban kapufát lőtt, az eredmény már nem változott, maradt a 4-4.

A Loki így 71 pontos, a Vasas (72 pont) ikszelt Soroksáron, a Gyirmót (69 pont) nyert Nyíregyházán, így továbbra is nagy a verseny a feljutásért. Folytatás vasárnap Debrecenben a Csákvár ellen.

Merkantil Bank Liga, 35. forduló.

Békéscsaba-DVSC 4-4 (0-1).

Békéscsaba, zárt kapuk mögött. Vezette: Antal.

Békéscsaba: Krnács – Farkas, Nagy S., Kitl (Styecz, 32.), Kovács Á. (Szabó, 75.), Hodonicki, Lukács, Bora, Horváth P., Kasik (Fazekas, 46.), Paudits. Edző: Preisinger Sándor.

DVSC: Gróf – Bévárdi, Kinyik, Poór, Ferenczi – Varga J., Dzsudzsák – Szécsi, Baráth P., Bódi – Bárány (Ugrai, 64.).. Edzők: Huszti Szabolcs és Toldi Gábor.

Gól: Lukács (51., 68., mindkettőt 11-esből), Paudits (58., 79.)., illetve Szécsi (26.), Bévárdi (49.), Kinyik (76.), Dzsudzsák (82.).

Sárga lap: Kinyik (51.), Bárány (63.), Gróf (68.), Bódi (89.), illetve Preisinger (29.)., Krnács (83.).

Mesterszemmel

Preisinger Sándor: Küzdeni tudásból jelesre vizsgáztunk, rúgtunk 4 gólt, és még voltak helyzeteink. Igaz, a Debrecennek is voltak lehetőségei.

Toldi Gábor: Jól kezdtük a meccset, de számunkra is érthetetlen, hogy a 2-0-s vezetés birtokában ismét elemi hibákat követtünk el. Ezekért és a döntetlenért csak saját magunkat okolhatjuk, ismét.