OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

Szécsi Márk: A csapat sikere a legfontosabb

Remek szezont tudhat maga mögött a DVSC támadója, Szécsi Márk, aki a feljutás mellett remek egyéni teljesítményének is örülhet. A 88-as mezszámú, saját nevelésű labdarúgó 14 gólt lőtt és 9 gólpasszt osztott ki a 38 összecsapás során, ráadásul rendkívül fontos találatok fűződnek a nevéhez. A napokban a 27. születésnapját ünneplő Szécsi Márkkal beszélgettünk, aki többek között a teljesítményéről és a céljairól is nyilatkozott. 

Amikor lefújták a meccset, majdnem sírva fakadtam örömömben, hisz nagyon jó érzés, hogy egy ilyen kemény év után sikerült elérnünk a szezon elején kitűzött célt – fogalmazott boldogan Szécsi Márk, akit épp pecázás közben értünk utol. – Haris Attilával vagyok, horgászunk. Már ez a néhány nap pihenés is nagyon jót tett, hisz rengeteg minden történt az elmúlt esztendőben. Fizikálisan és mentálisan is elfáradtunk, volt, hogy kicsúszott a kezünk közül az irányítás és nem mi álltunk az élen, akkor izgulni kellett, ráadásul az utolsó fordulóban dőlt el a feljutás és a bajnoki cím sorsa, ami szintén idegörlő volt. Összességében boldog vagyok, hogy a Haladás elleni hazai találkozón közel 7000 néző előtt feltettük az i-re a pontot, és megnyertük a másodosztályt.

Mi az oka, hogy a szezon során több alkalommal hullámvölgybe került a csapat?

– Kereshetjük a válaszokat, de nem hiszem, hogy megtaláljuk. Minden társaság életében előfordulnak hullámvölgyek, mint ahogy nálunk is, de a gárda erejét és elszántságát bizonyította, hogy sikerült javítanunk. Szezon közben nyilván kerestük az okokat, de szerencsére kiegyenesedtünk és aranyérmet szereztünk.

Volt olyan pillanat, amikor úgy érezted, veszélyben a feljutás?

A veszélyt éreztem, de azt, hogy ne jutnánk fel, egy pillanatig sem. Az első perctől kezdve, sőt, már egészen a kiesés után mindenkinek az járt a fejében, hogy azonnal vissza kell térnünk, ebből kifolyólag csak és kizárólag a feljutásra koncentráltam.

Kiegyensúlyozott, jó teljesítménnyel és fontos gólokkal vetted ki a részed a csapat sikeréből. Hogyan értékeled a szezonod?

Soha nem szoktam megelégedni a teljesítményemmel, és nem is szeretem értékelni magam. Ettől függetlenül úgy érzem, a 14 gól és 9 gólpassz jónak számít, szerintem sokat segítettem a csapatnak, de ez egész bajnokságomra az volt jellemző, hogy meccsről meccsre egyre többet nyújtsak. De még egyszer mondom, a feljutás a lényeg, hisz a gárda sikere a legfontosabb.

Mit vársz az előttünk álló élvonalbeli idénytől?

Egy jó gárdákkal teletűzdelt, erős bajnokságra számítok, de nyilván azt szeretném, ha a csapat sikeres szezont futna. Egyénileg jó lenne, ha a másodosztályú bajnoksághoz hasonlóan gólokkal és gólpasszokkal tudnám segíteni a társakat. Akkor azt gondolom, elégedett lennék.