OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

Van miért visszavágni a Gyirmótnak

Egyértelműen a győzelemért lép pályára a DVSC péntek este 20 órától a Nagyerdei Stadionban, mégpedig a másik újonc, a Gyirmót ellen. A két gárda közös története kétarcúságot mutat, hiszen az NB I-ben eddig megvívott három mérkőzés mindegyikét a Loki nyerte (a gólkülönbség 8-2), ám az előző idényben, a Merkantil Bank Ligában Csertői Aurél gárdája kétszer is legyőzte csapatunkat, amely ráadásul gólt sem tudott rúgni a győri gárda ellen.

A gyirmóti edző klubja internetes oldalának úgy nyilatkozott, hogy miután ő a Debrecent a hátsó régióba sorolja, úgy érzi, több sanszuk van, mint az előző mérkőzésükön. Huszti Szabolcs, a Loki trénere többek között arról beszélt, miként igyekszik az együttes rendbe rakni a védőjátékát.

Főképp a védekezéssel foglalkoztunk a válogatott szünetben, hiszen rengeteg gólt kapunk. Folyamatosan erőltettük, gyakoroltuk a párharcok sikeres megvívását, a megfelelő agresszivitás meglétét, mert ezt hiányolom. A védekezésünkön javítani kell, de nemcsak a védőkről beszélek vagy a középpályásokról, hanem csapatszinten kell ezt jól megoldani. Bár nem ez a stáb ült még a kispadon, de nem mondok újat azzal, hogy a Gyirmót felé van tartozásunk: az előző bajnokságban oda-vissza kikapott a csapat a pénteki riválistól. Idehaza nem is lehet más célunk, mint hogy megnyerjük a mérkőzést – nyilatkozta Huszti Szabolcs.

A Ferencváros elleni találkozón 8 sérültet kellett nélkülöznie a DVSC-nek, amely kontingenshez sajnos a meccs folyamán csatlakozott Varga József is. Minden maródi játékos becsülettel végezte, végzi a rehabilitációs munkát, és esély van arra, hogy a hiányzók közül 2-3 futballistánk pályára léphessen a találkozón.

Egyébként is izgalmasnak ígérkezik a péntek a debreceni sportszeretők számára, akár kettős DVSC-siker is születhet a hétvége nyitányán. A Loki női kézilabdacsapata a bajnokság első fordulójában a Kisvárdát fogadja a Hódosban 18 órától, míg a futballgárda ugyebár 20 órától a Gyirmóttal mérkőzik meg a Nagyerdei Stadionban. A győzelemre mindkét összecsapáson van esély, ráadásul a drukkerek számára mindkét találkozó megtekinthető, gyors egymásutánban. A DVSC ultracsoportjai is így készülnek, tényleg mindenkinek jó szívvel ajánlhatjuk ezt a remek péntek esti programot.