OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

Pont emberhátrányban: DVSC-Fehérvár 1-1

Ha nem is teljes fegyverzetben (többek között Bódi Ádámot, Kusnyír Eriket és Szécsi Márkot is nélkülöznie kellett a csapatnak), de már Németh Krisztiánnal a keretben vágott neki a Mol Fehérvár elleni mérkőzésnek a DVSC, annak tudtával, hogy 16 bajnoki meccs óta, konkrétan 7 esztendeje nem győzte le a székesfehérváriakat.

Ennek megfelelően abban a szellemben kezdett a Loki, hogy a rossz sorozat megszakadjon. Ezzel együtt némi mezőnyjáték után az első helyzet a 12. percben a vendégek előtt adódott, Dárdai közeli lövését védte óriási bravúrral Tomas Kosicky. Válaszul a 16. percben Dzsudzsák Balázs egy távoli bombával veszélyeztetett, majd a 24. minutumban egy szép támadás végén Bárány Donát nem tudta közelről a kapuba fejelni a labdát, Sós Bence gólját pedig les miatt nem adták meg.

Kiegyenlített volt a mérkőzés, a DVSC szervezetten futballozott, ennek ellenére a 29 percben Deslandes-nak a kapu torkából kellett mentenie. Gólt viszont egyik gárda sem tudott rúgni szünetig, így Vad játékvezető lépett elő főszereplővé: a 42. percben második sárgával kiállította a csapatkapitány Dzsudzsák Balázst, egy teljesen átlagosnak tűnő ütközésért, utána viszont nem fújt a kiugró Bárány Donát elleni szabálytalanságért..

A pihenő után az emberhátrányban lévő Loki becsülettel küzdött, a 49. percben gólt is lőtt, de a bíró Bárány Donát gólját sem adta meg lest ítélve. Zúgott a Mindent bele!, az 52. percben Soltész Dominik lövése nem sokkal ment mellé. Az 58. percben a csereként beállt Kodro is lesről talált be (jó sokáig VAR-ozták), nem sokkal később Funsho rúgta meg Tomas Kosickyt, akit le is kellett cserélni, Gróf Dávid jött a helyére. A fehérvári semmilyen lapot nem kapott…

Hősiesen védekezett a DVSC a hajrában is, a 77. percben pedig érkezett Németh Krisztián, aki Bárány Donátot váltotta, majd Sós Bence helyett Korhut Mihály állt be. A 85. percben aztán 11-eshez jutott a DVSC! Varga József passzát követően Németh Krisztián lövése után pattant le a labda egy fehérvári védő kezéről. A megítélt büntetőt Ugrai Roland értékesítette (1-0)!

A 90. percben azonban hosszú VAR-nézés után a Fehérvár is 11-est kapott (több, mint vitatható módon), amit Kodro lőtt be, Gróf Dávid csak hozzáérni tudott a labdához (1-1). A találkozó vad küzdelmet hozott, a Loki rászolgált a pontszerzésre.

Mesterszemmel

Toldi Gábor: Ez egy győzelemmel felérő döntetlen. Mérhetetlenül büszkék vagyunk a srácokra, mindent beleadtak, 10 emberrel is benne volt a játékunkban a gól. Sajnáljuk, hogy így alakult a vége, senki nem gondolta, hogy abból a szituációból az ellenfél büntető kap.

Szabics Imre: Az első félidőben jól játszottunk, akkor meg is nyerhettük volna a meccset. A kiállítás után viszont ritmustalanul futballoztunk, a döntetlen igazságos. Nekünk is olyan akarattal kellett volna hozzáállni a küzdelemhez, mint a Debrecennek.

OTP Bank Liga, 8. forduló.

DVSC-Mol Fehérvár FC 1-1 (0-0).

Nagyerdei Stadion, 4054 néző. Vezette: Vad II.

DVSC: Kosicky (Gróf, 67.) – Bévárdi, Deslandes, Baráth, Ferenczi – Varga J., Dzsudzsák – Soltész, Ugrai, Sós (Korhut, 82.) – Bárány (Németh K., 77.). Edzők: Huszti Szabolcs és Toldi Gábor.

Fehérvár: Kovács D. – Fiola, Rus, Tavares, Heister (Petrjak, 58.) – Nego, Szendrei (Zivzivadze, 81.), Makarenko, Funsho, Dárdai – Nikolic (Kodro, 58.), Edző: Szabics Imre.

Gól: Ugrai (86., 11-esből), illetve Kodro (92., 11-esből).

Sárga lap: Sós (16.), Dzsudzsák (21., 42.), Ferenczi (61.), Németh K. (90.), Soltész (95.), illetve Fiola (56.).

Kiállítva: Dzsudzsák (42.).