OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

Vereség a végén: Mezőkövesd-DVSC 1-0

Sajnos hiányzókból nem volt hiány a DVSC-nél a mezőkövesdi bajnoki előtt. Dzsudzsák Balázs és Sós Bence eltiltás miatt nem játszhatott, míg többek között Tomas Kosicky, Kusnyír Erik, Szécsi Márk, Poór Patrik, Pávkovics Bence, Kundrák Norbert és Charleston neve a sérültek listáján szerepel. Annak viszont tapsolhatott a mintegy 300 fős debreceni drukkerhad, hogy Bódi Ádám július 31. után végre ismét pályára léphetett bajnoki mérkőzésen. A hazaiak nemrég edzőváltáson estek át, Pintér Attilát a DVSC-vel kétszeres bajnok Supka Attila követte a kispadon, így nem lehetett biztosan tudni, milyen játékstílusra számíthatunk a kövesdiektől.

A Loki a hiányzók ellenére sem kezdte rosszul a mérkőzést, néhány gyors támadásban volt fantázia, igaz a kapuk jó ideig nem forogtak valós veszélyben. A mezőnyjáték dominanciáját a 24. percben a mezőkövesdi Cseke egy távoli lövéssel akarta megtörni, de a labda fölé szállt, míg a 28. minutumban Soltész Dominik fejesét fogta a hazai kapus. A 30. percben Jurina került helyzetbe, 14 méterről lőtt, de Gróf Dávid lábbal védeni tudott. Nem sokkal később a kövesdiek Karnyicki révén ziccerig is eljutottak, ám Sylvain Deslandes a gólvonal előtt tisztázott, a másik oldalon Ugra Roland szabadrúgását hárította a hálóőr. A DVSC játékában sok volt a pontatlanság a rossz állagú pályán, így a szünetig nem sikerült nagyobb lehetőséget kialakítani, gól nélkül vonultak pihenőre a csapatok.

A második félidőre beállt Németh Krisztián (a láthatóan sérüléssel bajlódó Bárány Donátot váltotta), a Loki pedig igyekezett hatékonyabban futballozni. Ezzel együtt a 49. percben Jurina szólója és lövése okozott riadalmat, válaszul az 59. percben Németh Krisztián fejelt fölé. Továbbra sem volt túl sok jelentős esemény a pályán, a hazaiak többet veszélyeztettek, de a találkozó amolyan góltalan, avagy egygólos meccsnek tűnt 25 perccel a vége előtt.

A 72. percben Soltész Dominik került helyzetbe, de 14 méterről mellé lőtt, majd Bévárdi Zsombor távoli próbálkozását védte Piscitelli. A hazai kapusnak a 77. percben már bravúr kellett Ugrai Roland lövésénél, kisvártatva Pintér Ádám állt be Soltész Dominik helyett. A hajrában keményedett a csata, a 84. percben pedig eldőlt: egy jobb oldali beadás után Drazic 12 méterről kapásból bombázott Gróf kapujába (1-0), a DVSC-nek pedig már nem sikerült egyenlíteni.

Folytatás jövő hét vasárnap a Puskás Akadémia ellen a Nagyerdei Stadionban.

Mesterszemmel

Supka Attila: Fegyelmezetten, agresszívan játszottunk, futballozni is mertünk. Sok helyzetet kihagytunk, de összességében megérdemelten nyertünk.

Toldi Gábor: El kell ismerni, hogy nem tudtunk igazán minőséget produkálni. Lehet rosszul játszani, de ma nem volt érezhető, hogy a csapat minden idegszálával koncentrálna a győzelemre. Nem érdemeltünk pontot.

OTP Bank Liga, 9. forduló.

Mezőkövesd-DVSC 1-0 (0-0).

Mezőkövesd, 2200 néző. Vezette: Bogár G.

Mezőkövesd: Piscitelli – Farkas D., Kocsis G., Pillár, Lakveheliani – Karnyicki (Chrien, 76) – Vutov (Vojtus, 60.), Cseke, Cseri (Szépe, 92.) – Nagy D. (Calcan, 60.), Jurina (Drazic, 76.). Edző: Supka Attila.

DVSC: Gróf – Bévárdi, Deslandes, Baráth P., Korhut – Varga J., Bódi – Soltész (Pintér, 78.), Ugrai (Tischler, 88.), Ferenczi – Bárány (Németh K., 46.). Edzők: Huszti Szabolcs és Toldi Gábor.

Gól: Drazic (84.).

Sárga lap: Farkas (75.), Calcan (88.), Cseke (89.), illetve Ugrai (68.).