OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

Baráth és Soltész is kezdő volt az U21-es válogatottban

A DVSC játékosai közül Baráth Péter és Soltész Dominik is kezdőként lépett pályára az U21-es nemzeti csapatban, amely legyőzte pénteken a letteket. Válogatottunk Szánthó Regő találatával nyert a Pancho Arénában. Gera Zoltán csapata így már hét ponttal áll Eb-selejtező csoportjában.

Az mlsz.hu beszámolója szerint U21-es válogatottunk ötödik Eb-selejtező mérkőzését játszotta le pénteken, az ellenfél az eddigi négy mérkőzésén három pontot gyűjtő lett válogatott volt a Pancho Arénában. Gera Zoltán szövetségi edző Németh András, Skribek Alen és az újonc Soltész Dominik személyében három támadóval küldte pályára együttesét, és megtartotta a három belső védőt is, ezúttal Varju Benedek, Mocsi Attila és Csóka Dániel játszott a védelem tengelyében. Előttük Szendrei Norbert és Baráth Péter kapott helyet a középpálya közepén, Major Sámuel a jobb, Kerkez Milos a bal szélen szerepelt.

A lettek a miénkhez nagyon hasonló felállásban álltak fel, három belső védővel és három támadóval, de védekezőbb hozzáállással kezdték a találkozót, mint a magyar csapat. Az első félidőben jelentős labdabirtoklási fölényben futballozott Gera Zoltán együttese, a lettek zárt védekezésével azonban nehezen boldogult, az igazán nagy helyzetek elmaradtak. A 7. percben Soltész átlövését védte a lett kapus, a 31. percben egy szöglet után Csóka Dániel csúsztatott kevéssel a kapu mellé.

A lettek egy-két ellentámadásból jutottak el a kapunkig, elsősorban a hibáinkat kihasználásával próbáltak helyzetbe kerülni, egy-két labdaeladás után volt is lehetőségük, de rendre sikerült javítania valakinek, így Hegyi Krisztiánnak nem kellett nagyobb védést bemutatnia.

A szünetben egyik csapat sem cserélt, és a fordulás után a játék képe sem változott, a magyar csapat kezdeményezett, a lettek viszont fegyelmezetten védekeztek, és nem hagytak területet a támadóinknak a kibontakozásra. Gera Zoltán igyekezett frissíteni a támadósorban, az 55. percben Szánthó Regő, majd Bukta Csaba és Tóth-Gábor Kristóf is beállt. A 76. percben megszereztük a vezetést: Szánthó Regő és Skribek Alen játszott össze a 16-os jobb oldalánál, előbbi a visszakapott labdával középre mozgott, majd 12 méterről laposan a hálóba lőtt (1-0). 

A lettek nem tudtak váltani a kapott góljuk után, továbbra is a magyar válogatott birtokolta többet a labdát, és alakított ki további lehetőségeket. A 89. percben egy védelmi hibát követően a lettek is kialakítottak egy nagy helyzetet, de Hegyi Krisztián bravúrral védett, így az eredmény már nem változott a lefújásig.

Gera Zoltán csapata idei utolsó mérkőzését kedden Izraelben játssza le.

U21-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
B-CSOPORT, 5. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–LETTORSZÁG 1–0 (0–0)

Felcsút, Pancho Aréna. Vezette: Putros (Hummelgaard, Bramsen) – dánok
MAGYARORSZÁG:
 Hegyi – Varju, Mocsi, Csóka, Kerkez (Csontos, 84.) – Major (Bukta, 74.), Szendrei, Baráth P. – Soltész (Szánthó, 55.), Németh A. (Tóth-Gábor, 74.), Skribek. Szövetségi edző: Gera Zoltán
LETTORSZÁG: Soloha – Veips, Uldrikis, Lotcikovs – Tonisevs, Ozolins (Samoilovs, 81.), Korotkovs, Birka –  Zengis (Dusalijevs, 86.), Lüsins, Zelenkovs (Daskevics, 62.). Szövetségi edző: Aleksandrs Basovs
Gólszerző: Szánthó (77.)