OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

Merkantil Bank Liga 31. forduló

Eredmény
2 - 0
Full Time

Meccs riport

Nem szerzett pontot a listavezető Loki, amely szerdán Tatabányán 2-0-ra kikapott a Dorogtól a Merkantil Bank Ligában.

Egy hét leforgása alatt 3 meccs (a Soroksár, a Dorog és majd vasárnap a Nyíregyháza ellen) nem kevés, éppen ezért várható volt, hogy a Huszti Szabolcs, Toldi Gábor edzőpáros több helyen is változtatni fog a kezdőcsapaton az előző bajnokihoz képest. Ennek megfelelően bekerült a kezdőbe több között Kusnyír Erik, Ferenczi János, Haris Attila, Bényei Ágoston, Sós Bence és Bárány Donát is.

Maga a meccs Loki-rohamokkal kezdődött, Ugrai Roland fejese után már az első percben védeni kellet a hazai kapusnak, ezt aztán még gyorsban (7 perc alatt) öt debreceni szöglet követte. Egyértelmű volt a DVSC fölénye, amely a 9. percben egy szép Ugrai-csavarásban és több szép támadásban fejeződött ki. A félidő közepén némileg kiegyenlítettebbé vált a játék, ennek ellenére a 35. minutumban is Loki-helyzetet jegyezhettünk fel, ismét a mezőny addigi legjobbja, Ugrai lőtt egy szép csel után 18 méterről, ám Borsos vetődve hárítani tudott. A játékvezető aztán váratlanul főszereplővé avanzsált, a 39. percben második sárga után kiállította Kusnyír Eriket (a döntés erősen megkérdőjelezhető volt), így a piros-fehérek kénytelenek voltak emberhátrányban kezdeni a második félidőt.

A szünetben hármat is cserélt a DVSC, érkezett Szécsi Márk, Bódi Ádám és Bévárdi Zsombor, nem folytatta Bárány Donát, Haris Attila és Sós Bence. A játék képe nem változott, a Loki emberhátrányban is mezőnyfölényben játszott, amit az 57. percben Szécsi próbálkozása, majd nem sokkal később Ugrai lövése jelzett.

Váratlanul azonban sajnos nem a debreceniek, hanem egy kontrából a dorogiak találtak be, a 71. percben Szedlár húzott el a bal oldalon, beadását Kanalos rúgta közelről a kapuba (1-0). Ezt követően beállt Dzsudzsák Balázs és Tischler Patrik, a DVSC pedig megpróbált kiegyenlíteni. A 86. percben erre meg is volt a lehetőség, azonban Dzsudzsák beadása után Bódi nem sokkal, de mellé fejelt.

Így aztán maradt a vereség (sőt, a dorogiak a hosszabbításban Szerencsi révén még egyszer betaláltak), folytatás vasárnap a Nagyerdei Stadionban a Nyíregyháza ellen.

Merkantil Bank Liga, 31. forduló.

Dorog-DVSC 2-0 (0-0).

Tatabánya, Grosics-stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Káprály.

Dorog: Borsos – Belényesi, Nagyházi (Szedlár,64.) Kárász, Ryaskho, Zuigéber, Kanalos (Nyíri, 82, Beliczky (Csillag, 53.), Berkó, Papp M., Girsik (Lénárt, 64.). Vezetőedző: Antal Gábor.

DVSC: Gróf – Kusnyír, Kinyik, Pávkovics, Ferenczi – Varga J. (Dzsudzsák, 72.), Haris (Bévárdi, 46.) – Ugrai (Tischler, 80.), Bényei Á., Sós (Bódi, 46.) – Bárány (Szécsi, 46.). Edzők: Huszti Szabolcs és Toldi Gábor.

Gól: Kanalos (71.), Szerencsi (96.).

Helyszín

Tatabánya / Tatabánya, Tatabányai járás, Komárom-Esztergom megye, Közép-Dunántúl, Dunántúl, 2800, Magyarország

Részletek

Meccsnap Időpont Liga Idény
2021.04.07. 14:30 NBII. 2020/2021