OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

Merkantil Bank Liga 36. forduló

Eredmény
4 - 2
Full Time

Meccs riport

Fontos lépést tett a feljutás felé a DVSC, amely vasárnap, Anyák napján 4-2-re legyőzte a Csákvárt a Nagyerdei Stadionban.

Miután a Merkantil Bank Ligában az utolsó fordulókra kiélesedett a verseny az NB I-be jutásért, az eltiltott Kinyik Ákos nélkül felálló Loki abszolút a győzelem igényével lépett pályára – fél év után végre nézők előtt! A mintegy 2 ezres szurkolóhad tapssal köszöntötte a debreceni játékosokat, akik határozott támadójátékkal igyekeztek ezt meghálálni.

Bódi Ádám már a 2. percben, Dzsudzsák Balázs már az ötödikben tesztelte a vendégek kapusát (les miatt egy Bódi-gólt nem is adtak meg), majd a 7. percben váratlanul megszerezte egy a vezetést a Csákvár: egy baloldali beadás után Madarász közelről lőtt a Kosicky kapujába (0-1). A DVSC jól reagált, próbált gyorsan egyenlíteni, jöttek is a lehetőségek, majd a 24. percben az egyenlítés is: Dzsudzsák Balázs 21 méterről gyönyörűen, jobbal lőtt a kapu jobb oldalába (1-1).

És a Loki nem állt meg! A 26. percben Bárány Donát tört be a a 16-osra, ahol fellökték, a játékvezető pedig 11-est ítélt. A büntetőt Bódi Ádám magabiztosan értékesítette (2-1), így már a debrecenieknél volt az előny.

Mozgalmas volt a meccs, a Csákvár sem hagyta magát (rúgott is egy lesgólt, emellett Tomas Kosickynak is volt bravúrja), azonban az első félidő végén a DVSC szólt hozzá relevánsan a mérkőzéshez: a 41. percben egy Bódi-csavarást védett vetődve Markek.

Szünet után a Loki fokozta a nyomást, aminek gyorsan meg is lett az eredménye: Ferenczi János remek passzára Bárány Donát érkezett remekül, és bevetődve néhány méterről a hálóba továbbított (3-1). A DVSC támadásban maradt, jöttek egymás után a szép akciók, majd jött az első hazaii csere is, Pintér Ádámot Baráth Péter váltotta.

Az utolsó félóra kezdetén a Csákvár igyekezett feljebb jönni és labdát birtokolni, így azonban a mieink előtt nyíltak újabb lehetőségek. Közben beállt Sós Bence és Kusnyír Erik is, a Csákvár viszont szépített, a 72. percben Ganbayar lőtt 10 méterről a jobb sarokba (3-2).

A hajrá így megint csak izgalmasra sikeredett, pláne, hogy a 79., majd a 82. percben is kimaradt Szécsi Márk helyzete. A 88. minutumban Dzsudzsák Balázs lőtt szabadrúgásból bődületesen nagy felső lécet, aztán a hosszabbításban Szécsi már bebiztosította a sikert (4-2). Összességében megérdemelten nyert a Loki.

A DVSC tehát közelebb jutott az NB I-hez, folytatás egy hét múlva a Szentlőrinc otthonában.

Merkantil Bank Liga, 36. forduló.

DVSC-Csákvár 4-2 (2-1).

Nagyerdei Stadion, 2000 néző. Vezette: Hanyecz.

DVSC: Kosicky – Bévárdi (Kusnyír, 66.), Pávkovics, Korhut, Ferenczi – Varga J. (Haris, 77.), Dzsudzsák – Pintér (Baráth, 58.), Bódi, Szécsi – Bárány (Sós, 66.). Edzők: Huszti Szabolcs és Toldi Gábor.

Csákvár: Markek – Tányéros, Mészáros (Baracskai, 58.), Albert, Murka (Major, 58.),, Posztobányi (Vörös,, 77.) László (Ganbayar, 70.), Mim, Daru (Csató, 77.), Kocsis, Madarász. Edző: Visinka Ede.

Gól: Dzsudzsák (24.)., Bódi (27., 11-esből), Bárány (47.), Szécsi (93.). illetve Madarász (7.), Ganbayar (72.).

Sárga lap: Bárány (29.), Korhut (31.), Pávkovics (34.), illetve Albert (26.), Tányéros (52.), Madarász (81.).

Mesterszemmel

Toldi Gábor: Nem kezdődött jól a meccs számunkra, azonban jó focival fordítani tudtunk. 3-1 után nem sikerült a DVSC igazai arcát mutatni, de mindenképp pozitív, hogy az utóbbi 4 meccsen 15 gólt rúgtunk. Nem volt egyszerű, de nyertünk, nagyon jó volt nézők előtt játszani.

Visinka Ede: A mi helyzetünkben fontos volt, hogy meg tudjuk rángatni az oroszlán bajszát, ez sikerült is. A vezetésünk után fölénk nőtt a Debrecen, de végig szervezetten tudtunk futballozni. Összességében büszke vagyok a játékosokra.

Helyszín

Nagyerdei Stadion / Debrecen Nagyerdei krt. 12 4032

Részletek

Meccsnap Időpont Liga Idény
2021.05.02. 12:30 NBII. 2020/2021