OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

OTP Bank Liga 3. forduló

Eredmény
3 - 3
Full Time

Meccs riport

Továbbra is veretlen a Loki az OTP Bank Ligában, miután szombaton 3-3-at játszott a Paks otthonában.

Pokoli hőségben, 35-36 fokban lépett pályára a bajnokság két eddigi két leggólerősebb csapata Pakson. Szinte mindenki biztos volt abban, hogy gólzápor enyhíti majd az augusztusi forróságot, és nem is kellett senkinek sem csalódni. A sérült Bárány Donátot, Bódi Ádámot, Pávkovics Bencét és Kundrák Norbertet nélkülöző DVSC-ben ezúttal kezdőként kapott helyett Korhut Mihály és Poór Patrik is, a centerposzton Tischler Patrik játszott.

A mérkőzés legelején a Loki dominált, a 4. percben Varga József fejjel veszélyeztetett, erre a Paks részéről a 9. minutumban Ádám és Balogh helyzete volt a válasz, a labda mindkétszer a blokkot érintve kerülte el a kaput. A 12. percben Bognár 25 méteres szabadrúgását védte Tomas Kosicky, nem sokkal később Szendrei került ziccerbe, de a debreceni kapus ismét bravúrral védett. A DVSC erre Ferenczi János lövésével reagált, majd a 21. percben jött egy kényszerű csere: Charleston Dos Santos megsérült, helyére Sylvain Deslandes állt be.

A 27. percben aztán megszerezte a vezetést a Loki! Dzsudzsák Balázs mesteri indításával Ferenczi János lépett ki, rávezette a labdát a kapusra, majd 13 méterről a bal alsóba gurított (0-1). Félóra elteltével Szendrei fejelt fölé, a 32. percben egy szép támadás végén Szécsi Márk lövését szinte a gólvonalról fejelték ki, később Szabó bombázott, a 37. percben pedig Tischler Patrik helyzeténél védett nem kicsit Nagy kapus, szóval nem voltunk esemény híján. A 41. percben aztán megduplázta előnyét a DVSC, Bévárdi Zsombor szenzációsan lépett meg a jobb oldalon, többször is kicselezte védőjét, visszagurított, s az érkező Dzsudzsák Balázs pedig 14 méterről mesterien lőtte ki a bal alsót (0-2)! A 44. percben viszont 11-eshez jutott a Paks, Kusnyír Erik megmozdulását látta szabálytalannak a bíró. A büntetőt Ádám értékesítette úgy, hogy a labda a bal kapufáról pattant a hálóba (1-2). A gólzápor tehát nem maradt el, jöhetett a szünet.

A második félidőre Poór Patrik helyére érkezett Marko Nikolic, a Paks pedig rohamozott az egyenlítésért, ami az 50. percben Hahn révén össze is jött, a csatár egy bal oldalról beadott labdát lőtt magabiztosan a kapuba (2-2). Az 55. percben óriási debreceni helyzet maradt ki, Ferenczi János beadását Tischler Patrik fejelte ziccerben 10 méterről mellé, ezután pedig Korhut Mihály lövését védte Nagy Gergely. A 63. percben viszont jött a harmadik paksi gól, Bognár egy 24 méteres szabadrúgásból szépen csavart a kapu bal oldalába (3-2). Három cserével reagált a DVSC, az utolsó 20 percre érkezett Ugrai Roland, Sós Bence és Baráth Péter is.

A hajrá kezdetén egyenlített is a Loki! A 73. percben Marko Nikolic középre adása után Ugrai Roland került helyzetbe, a labda végül a paksi Balogh lábát is érintve került a kapuba (3-3). Őrült meccs volt, az biztos! A végjátékban aztán mindkét gárda megnyerhette volna a mérkőzést, ez végül egyiknek sem sikerült, a fordulatos mérkőzésen maradt a döntetlen.

Folytatás jövő hét szombaton 16 órától a Nagyerdei Stadionban a ZTE ellen.

Mesterszemmel

Bognár György: Nem tudtuk azt a ritmus játszani, amit szoktunk, kicsit körülményesek voltunk, a Debrecen jól focizott. Attól függetlenül, hogy fordítani tudtunk, igazságos a döntetlen. 3-3-nál azt éreztem, hogy még ki is kaphatunk, ezért vittem hátra Böde Dánielt, utána már kevesebb gondunk volt.

Toldi Gábor: Összességében lehet hiányérzetünk, az első félidőben a két gólunk mellett még két nagy lehetőségünk volt, de ezeket nem sikerült kihasználni. Szünet után gyorsan kaptuk a gólokat, de az fontos, hogy fel tudtunk állni a fordítás után. Ebben az óriási melegben nagy munkát végeztek a srácok, a döntetlen reális.

OTP Bank Liga, 3. forduló.

Paks-DVSC 3-3 (1-2).

Paks, 1798 néző. Vezette: Zierkelbach Péter.

Paks: Nagy G. – Kinyik (Kulcsár, 46.), Szélpál, Lencsér, Szabó J. – Papp K. (Hahn, 46.), Balogh B. – Sajbán, Bognár (Bertus, 77.), Szendrei (Nagy R., 46.) – Ádám M (Böde, 57.). Edző: Bognár György.

DVSC: Kosicky – Kusnyír, Poór (Nikolic, 46.), Charleston Dos Santos (Deslandes, 21.)., Korhut (Baráth, 69.)- Varga J. (Sós, 69.), Dzsudzsák – Bévárdi (Ugrai, 69.), Szécsi, Ferenczi – Tischler. Edzők: Huszti Szabolcs és Toldi Gábor.

Gól: Ádám (45., 11-esből), Hahn (50.), Bognár (63.), illetve Ferenczi (27.), Dzsudzsák (41.), Ugrai (73.).

Sárga lap: Kinyik (34.)., Szélpál (72.), illetve Tischler (7.), Kusnyír (44.), Deslandes (62.), Nikolic (85.).

Helyszín

PAKSI FC STADION / Október 6. tér, Kaszaháza, Zalaegerszeg, Zalaegerszegi járás, Zala megye, Nyugat-Dunántúl, Dunántúl, 8900, Magyarország

Részletek

Meccsnap Időpont Liga Idény
2021.08.14. 14:00 OTP Bank Liga 2021/2022