OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

OTP Bank Liga 4. forduló

Eredmény
1 - 2
Full Time

Meccs riport

Kikapott a Loki az OTP Bank Liga 4. fordulójában, miután szombaton 2-1-es vereséget szenvedett a Zalaegerszegtől Debrecenben.

Meghatóan szomorú, majd ünnepi pillanatok vezették fel a mérkőzést: gyászszünetet tartottak az életének 56. évében elhunyt kézilabdázó klasszis, Jeddi Mária emlékére, a debreceni ultrák képviselői és a DVSC vezetői megkoszorúzták a Nagyerdei Stadionban a legendás edző, Garamvölgyi Lajos és a legendás vezérszurkoló, Komáromi Gábor emlékművét, majd Szabó Péter elnök és Ábrók Zsolt cégvezető Dzsudzsák Balázst az 50., Ferenczi Jánost pedig a 150. NB I-es, debreceni színekben lejátszott bajnokija kapcsán köszöntötte.

A mérkőzésen a Huszti Szabolcs, Toldi Gábor edzőpáros nem számíthatott a sérült Bárány Donátra, Bódi Ádámra, Sylvain Deslandes-ra, Charleston Dos Santosra, Poór Patrikra, Pávkovics Bencére és Kundrák Norbertre sem, a belső védőduót Korhut Mihály és Baráth Péter alkotta, valamint elsőként kapott szerepet a Lokiban tétmeccsen – rögtön kezdőként – az északmacedón-spanyol David Babunski.

A DVSC nyilván már az elejétől dominálni akart a mérkőzésen, de először, a 3. percben a zalaegerszegiek kerültek helyzetbe, Koszta rúgta mellé a labdát., majd Babati puskázott el egy lehetőséget. Bő negyedóra után aztán valamennyire beindult a gépezet, a 21. percben Tischler Patrik ziccerben nem sokkal maradt le Szécsi Márk beadásáról, de gólt a vendégek szereztek: a 29. minutumban Skribek csavart 17 méterről a kapu bal oldalába (0-1).

A 34. percben a ZTE akár már kettővel is vezethetett volna (Serafimov két lépésről fejelt fölé), a Loki is próbált jól reagálni, de a szünetig már nem esett több gól. Világos volt, hogy a mieinktől több kell a második félidőben.

A szünetben hármat cserélt a Loki, beállt Pintér Ádám, Sós Bence és Soltész Dominik is, a csapat pedig nekidurálta magát az egyenlítésnek. A 49. percben Szécsi Márk perdítését védte Demjén, egyre több lett a debreceni lehetőség, igaz, az egerszegi ellentámadásokban is volt veszély. Végül azonban a Loki-gól jött, a 65. percben Dzsudzsák Balázs szöglete után megcsúsztatták a labdát a rövid saroknál, a hosszún pedig érkezett Korhut Mihály, aki közelről a kapuba bólintott (1-1).

A debreceni szurkolók remek hangulatot teremtettek az utolsó félórára is, a DVSC pedig lendületesen rohamozott a győzelemért. A 74. percben Pintér Ádám 15 méteres lövése után a felső lécen csattant a játékszer, a 81. percben pedig érkezett Ugrai Roland, aki mindjárt meg is eresztett egy bombát, de a vendégkapus védeni tudott. A véghajrában aztán jött a hideg zuhany, a 86. percben egy jobb oldali beadás után a berobbanó Grezda a léc alá vágta a labdát, újra vezetett a ZTE (1-2), és meg is nyerte a mérkőzést, hiszen a hosszabbításban kimaradt Ugrai Roland helyzete.

Folytatás jövő hét szombaton a Ferencváros ellen, idegenben.

Mesterszemmel

Toldi Gábor: A legnagyobb tanulság, hogy nem szabad egy félidő előnyt adni az ellenfélnek. Rosszul kezdtük a meccset, nem volt meg a kellő agresszivitás, a kellő futómennyiség. A második játékrészre másképp jöttünk ki, sikerült egyenlíteni, esélyünk volt a győzelemre is, ám a szünet előtti teljesítményünk miatt nem érdemeltünk pontot. Nem lehet úgy kezdeni egy mérkőzést, ahogy most mi tettük.

Waltner Róbert: Debrecenben mindig nehéz játszani. Jó meccset láthattak a szurkolók, úgy gondolom, megérdemelten győztünk. Annak nagyon örülök, hogy a bekapott gól után nem zuhantunk össze, hanem győzelemre játszottunk.

OTP Bank Liga, 4. forduló.

DVSC-ZTE 1-2 (0-1).

Nagyerdei Stadion, 4800 néző. Vezette: Karakó.

DVSC: Kosicky – Kusnyír, Baráth P., Korhut, Ferenczi – Varga J., Dzsudzsák – Bévárdi (Pintér, 46.), Babunski (Soltész, 46.), Szécsi (Ugrai, 81.)- Tischler (Sós, 46.). Edzők: Huszti Szabolcs és Toldi Gábor.

Zalaegerszeg: Demjén – Lesjak (Huszti, 74.), Serafimov, Kálnoki Kis, Gergényi – Bedi, Sankovic – Skribek (Meshack, 78.), Milovanovikj (Grezda, 69.), Babati (Halilovic, 69.)- Koszta (Spoljaric, 78.). Edző: Waltner Róbert.

Gól: Korhut (65.), illetve Skribek (29.), Grezda (86.).

Sárga lap: Dzsudzsák (41.)., Sós (95.), illetve Milovanovikj (31.), Lesjak (39.), Koszta (48.), Serafimov (51.), Kálnoki Kis (71.).

Helyszín

Nagyerdei Stadion / Debrecen Nagyerdei krt. 12 4032

Részletek

Meccsnap Időpont Liga Idény
2021.08.21. 14:00 OTP Bank Liga 2021/2022