OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

OTP Bank Liga 7. forduló

Eredmény
2 - 1
Full Time

Meccs riport

Az OTP Bank Liga 7.fordulójának első vasárnapi meccsén nehéznek ígérkező feladat várt a DVSC-re a listavezető Kisvárda otthonában. Csapatunknak ismét sok sérültet kellett nélkülöznie, a pénteken műtött Kusnyír Erik helyén Korhut Mihály játszott jobbhátvédet, a keretbe bekerült NB III-as gárdánk fiatal védője, Szujó Attila, míg Bódi Ádám, Poór Patrik, Bényei Ágoston, Pintér Ádám, Kundrák Norbert, Charleston és Pávkovics Bence játékára egyáltalán nem számíthatott a szakmai stáb.

Jó hír volt viszont, hogy szinte teljesen megtelt a vendégszektor, így csaknem 300-an buzdították a Lokit a Várkerti Stadionban. Sok párharccal és kiegyenlített játékkal kezdődött a mérkőzés, az első helyzet Ugrai Roland előtt adódott a 9. percben, de emelése a kapu mellé szállt. A 11. minutumban viszont már jött a debreceni gól, egy remek Ferenczi János beindulás után Varga József lőtt 13 méterről a jobb alsóba (0-1).

A folytatásban főként a DVSC akarata érvényesült (bár a 16. percben Navratil helyzetbe került, Tomas Kosicky szépen védett), kifejezetten jól futballozott a csapatunk, a 22. percben Ugrai Roland szabadrúgását védte a hazai kapus, erre a 31. percben Navratil egy sistergős bombával válaszolt, a labda a felső lécen csattant. Mozgalmas volt a játék, akadt lehetőség mindkét oldalon, a Kisvárda esetenként kifejezetten nagy nyomást helyezett a DVSC-re, a Loki kapusa azonban remekül teljesített, így a hazaiak nem tudtak egyenlíteni a szünetig, sőt, az első félidő végén Ugrai lőhetett volna gólt, de nem talált kaput.

A második félidő elején a Kisvárda igyekezett gyorsan egalizálni, ami az 50.. percben sikerült is, egy védelmi megingás után Mesanovic lőtt 14 méterről nagy gólt a kapu jobb oldalába (1-1). Erre jól reagált a Loki, támadólag lépett fel, több szögletet rúgott, és az 56. percben Ugra Roland révén veszélyeztetett is. A 62. percben Sós Bence helyett beállt Szécsi Márk, nem sokkal később pedig Bévárdi Zsombor ziccerbe került, de 13 méterről mellé lőtt.

A végjáték a 72. percben egy Bumba-bombával indult (Tomas Kosicky bravúrral, vetődve védett), a 78. percben Bárány Donátot Tischler Patrik váltotta, majd Bévárdi Zsombor helyére Soltész Dominik érkezett. A Kisvárda nagy rohamokat vezetett a hajrában, ami gólba torkollott, Zlicic egy szép csavarással a 90. percben eldöntötte a három pont sorsát (2-1).

Folytatás szombaton a Nagyerdei Stadionban a Mol Fehérvár ellen.

Helyszín

Várkerti Stadion / Tompos úti lakótelep, Kisvárda, Kisvárdai járás, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Észak-Alföld, Alföld és Észak, 4600, Magyarország

Részletek

Meccsnap Időpont Liga Idény
2021.09.26. 12:15 OTP Bank Liga 2021/2022