OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

OTP Bank Liga 10. forduló

Eredmény
0 - 3
Full Time

Meccs riport

HAZAI VERESÉG: DVSC-PUSKÁS AKADÉMIA 0-3

Nem szerzett pontot vasárnap a Loki a Nagyerdei Stadionban a Puskás Akadémia ellen.

Ünnepélyes pillanatok vezették fel a mérkőzést: a jelenlévők megemlékeztek az 1956-os forradalom hőseiről, miután az október a mellrák elleni küzdelem hónapja is, a DVSC csatlakozott a nemes kezdeményezéshez, Tőzsér Dániel sportigazgató 100. NB I-es találkozója alkalmából köszöntötte Gróf Dávid kapust, és még szurkolói kezdőrúgó is volt.

A Lokinak ezúttal is sok sérültet kellett nélkülöznie (Bárány, Szécsi, Kusnyír, Kosicky, Poór, Bényei, Pávkovics, Kundrák és a brazil Charleston is a maródiak listáján szerepel), eltiltása után visszatérhetett viszont a pályára a friss Hajós Alfréd-díjas Dzsudzsák Balázs és Sós Bence is.

A DVSC-ben először jutott szóhoz kezdőként Németh Krisztián, a csapat pedig jól kezdte a mérkőzést, a 3. percben éppen a nemrég Debrecenbe igazolt csatár veszélyeztetett egy 20 méteres lövéssel. A 11. percben viszont a felcsúti Komáromi került ziccerbe, ám Gróf Dávid szép vetődéssel mentett. Összességében kiegyenlített volt a játék, a 19. minutumban viszont 11-eshez jutott a vendégcsapat, miután a játékvezető szerint Bévárdi Zsombor szabálytalankodott Komáromival a 16-oson belül. A büntetőt némi VAR-ozás után Puljic értékesítette (0-1).

A Loki próbált jól reagálni, de a 28. percben megduplázta előnyét a Puskás Akadémia, egy leshatárról induló, gyors támadás végén Kozák belsőzött közelről a kapuba (0-2). Nehéz helyzetbe került tehát csapatunk, de nem adta fel, szünetig azonban nem sikerült szépíteni (noha a 42. percben Dzsudzsák Balázs szabadrúgása után nem sokkal szállt fölé a labda).

A második félidőre beállt Tischler Patrik (Sós Bencét váltotta), a DVSC pedig igyekezett rohamozni. Volt is néhány biztató debreceni támadás, a 60. percben például Ugrai Roland bombázott fölé 20 méterről, Tischler Patrik lesgólig jutott, de igazán nagy helyzetet nem sikerült kialakítani. A 69. percben viszont újabb gólt ért el a Puskás, egy szöglet után Kozák fejelt 8 méterről a kapu bal oldalába (0-3).

A lapokat végig kérdéses módon szóró Pintér játékvezető a 73. percben második sárgája után kiállította Németh Krisztiánt, így a hajrára 10 emberre fogyatkozott a Loki. Az eredmény már nem változott, a felcsúti alakulat elvitte a 3 pontot Debrecenből.

Folytatás szerdán Kecskeméten a kupában és szombaton az MTK ellen idegenben a bajnokságban.

OTP Bank Liga, 10. forduló.

DVSC-Puskás Akadémia 0-3 (0-2).

Nagyerdei Stadion, 3400 néző. Vezette: Pintér Cs.

DVSC: Gróf – Bévárdi, Deslandes, Baráth P., Ferenczi – Varga J., Dzsudzsák – Bódi (Soltész, 75.), Ugrai, Sós (Tischler, 46.) – Németh K. Edzők: Huszti Szabolcs és Toldi Gábor.

Puskás Akadémia: Markek – Szolnoki, Stronati, Spandler, Nagy Zs. – Van Nieff, Puljic (Csirmaz, 71.) – Plsek, Baluta (Bakti, 84.), Komáromi (Corbu, 84.)- Kozák. Edző: Hornyák Zsolt.

Gól: Puljic (22., 11-esből), Kozák (28., 69.).

Sárga lap: Bévárdi (20.), Varga J. (36.), Dzsudzsák (38.), Németh K. (45., 73.), illetve Plsek (35.), Kozák (38.).

Kiállítva: Németh K. (73.).

Helyszín

Nagyerdei Stadion / Debrecen Nagyerdei krt. 12 4032

Részletek

Meccsnap Időpont Liga Idény
2021.10.24. 11:30 OTP Bank Liga 2021/2022