OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

OTP Bank Liga 13. forduló

Eredmény
3 - 1
Full Time

Meccs riport

VERESÉG EMBERHÁTRÁNYBAN: ÚJPEST-DVSC 3-1

Joan Carrillo vereséggel mutatkozott be a Loki kispadján. Csapatunk 3-1-re, emberhátrányban kapott ki Újpesten.

A Lokinak még mindig sok sérüléssel bajlódó játékost (Bárány Donátot, Szécsi Márkot, Tomas Kosickyt, Bényei Ágostont, Pintér Ádámot, Kusnyír Eriket, Poór Patrikot, Pávkovics Bencét, Kundrák Norbertet és a brazil Charlestont) kellett nélkülöznie a szombat esti, fontos bajnokin, ám ennek ellenére minden debreceni érzelmű abban bízott, Joan Carrillo első meccse jól sikerül. A spanyol tréner 4-4-2-es hadrendben küldte pályára a gárdát, Németh Krisztián és Ugrai Roland is a kezdőben, Dzsudzsák Balázs a szélen kapott helyet.

A találkozó legelején a szép számú vendégtábor örömére inkább a DVSC lépett fel támadólag, igaz, nagyobb helyzet negyedóráig egyik kapunál sem alakult ki. A 20. percben viszont megszerezte a vezetést az Újpest, egy védelmi megingás és némi 16-oson belüli kavarodás után Beridze lőtt 8 méterről a debreceni kapuba (1-0). Hátránybók kellett tehát folytatnia a Lokinak, amely a 24. percben majdnem kiegyenlített, Sylvain Deslandes fejese után védett a hazai kapus. Az akciónál azonban Csongvai kezezett, jött a VAR, és a 11-es. A büntetőt a 28. percben Dzsudzsák Balázs magabiztosan értékesítette (1-1).

A 34. percben aztán megfogyatkozott csapatunk, amikor Erdős játékvezető kiállította az egy gólhelyzet-gyanús szituációban ellenfelét finoman feltartó Marko Nikolicot, így a meccset 10 emberrel kellett folytatnia a mieinknek. Nem volt könnyű a helyzet… Joan Carrillo gyorsan reagált a piros lapra, Sós Bence lejött a pályáról, és Baráth Péter folytatta. A szünetig már nem alakult ki ziccer, nehéz folytatás várt a DVSC-re.

A második játékrész újpesti rohamokkal kezdődött, de az emberhátrányban lévő Carrillo-gárda egy ideig állta a sarat. Nagy volt a hazai nyomás, Gróf Dávidnak többször is bravúrral kellett védenie, az 57. minutumban aztán jött a második fővárosi gól, Kone 14 méterről fordulásból bombázott a bal alsóba (2-1). Ettől a pillanattól kezdve már pontszerzés is bravúrnak tűnt debreceni szempontból. A 62. percben Németh Krisztián helyett David Babunski folytatta, a DVSC pedig igyekezett a védekezésből gyors ellentámadásokat indítani, igaz, erre ritkán nyílt alkalma. Az utolsó tíz percre beállt Tischler Patrik és Soltész Dominik is, Gróf pedig addig is remek hárításokkal tartotta mérkőzésben a csapatot.

A végjátékban az volt a kérdés, sikerül-e újra egalizálni, vagy netán az Újpest végképp eldönti a meccset? Nos, az utóbbi történt, a 87. percben egy Antonov-beadás után végül Sylvain Deslandes-ról pattant be a labda a kapuba, ezzel minden eldőlt (3-1).

Ahogy az elmúlt 8 évben, úgy ezúttal sem tudott győzni Újpesten a Loki. Folytatás jövő hét vasárnap a Paks ellen a Nagyerdei Stadionban.

OTP Bank Liga, 13. forduló.

Újpest-DVSC 3-1 (1-1).

Szusza-stadion, 1667 néző. Vezette: Erdős.

Újpest: Banai – Kastrati, Koutroumpis, Diaby – Csongvai (Pauljevic, 61.), Mitrovic, Katona (Bjelos, 75.), Mack, Antonov (Stieber, 88.) – Kone (Viana, 75.), Beridze. Vezetőedző: Michael Oenning.

DVSC: Gróf – Bévárdi, Nikolic, Deslandes, Ferenczi – Dzsudzsák, Varga J., Bódi (Soltész, 83.), Sós (Baráth, 40.) – Ugrai (Tischler, 83.), Németh K. (Babunski, 62.). Vezetőedző: Joan Carrillo.

Gól: Beridze (20.), Kone (57.), Deslandes (öngól, 87.), illetve Dzsudzsák (28., 11-esből).

Sárga lap: Csongvai (27.), Koutroumpis (84.), illetve Bévárdi (4.), Bódi (39.), Ugrai (61.).

Kiállítva: Nikolic (34.).

Helyszín

Szusza Ferenc stadion / Megyeri út, Juharliget, Újpest, IV. kerület, Budapest, Közép-Magyarország, 1044, Magyarország

Részletek

Meccsnap Időpont Liga Idény
2021.11.20. 18:30 OTP Bank Liga 2021/2022