OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

OTP Bank Liga 15. forduló

Eredmény
2 - 1
Full Time

Meccs riport

VERESÉG ZALÁBAN: ZTE-DVSC 2-1

Nem szerzett pontot a Loki Zalaegerszegen, miután szombaton 2-1-re kikapott a ZTE együttesétől.

A DVSC-nek még mindig sok sérüléssel bajlódó játékost (Bárány Donátot, Szécsi Márkot, Tomas Kosickyt, Pintér Ádámot, Kusnyír Eriket, Kundrák Norbertet és a brazil Charlestont) kellett nélkülöznie, Bévárdi Zsombor pedig eltiltás miatt nem állhatott Joan Carrillo vezetőedző rendelkezésére. Bévárdit a mindössze 18 éves, saját nevelésű jobbhátvéd, Baranyai Nimród helyettesítette, aki életében először került be a felnőtt gárda kezdőjébe.

Az első helyzetre nem kellett sokat várni, a 4. percben az egerszegi Zimonyi 14 méteres lövése után a labda nem sokkal kerülte el a kapu bal oldalát. Ezzel együtt inkább a Loki játszott némi mezőnyfölényben az elején, igaz, Halilovic bombájánál Gróf Dávidnak kellett vetődve védenie. Az első DVSC-lehetőség a 18. percben adódott, Ugrai Roland lőhetett kissé balról, 10 méterről, Demjén bravúrral, lábbal hárított. A 24. minutumban Koszta kísérlete után Baranyai Nimróda gólvonalról tisztázott, meleg helyzet volt.

A félidő közepére már egyértelműen a hazaiak domináltak, a 26. percben meg is szerezték a vezetést: Tajti szabadrúgását még védte Gróf Dávid, ám a kipattanó után Koszta könnyedén fejelhetett a kapuba (1-0). Hátrányból kellett tehát folytatnia a Lokinak, azonban a szünetig nem tudott igazán sebességet váltani, így nem volt komoly sansza kiegyenlíteni.

A második játékrészre Sós Bence állt be Ugrai Roland helyett, a DVSC pedig igyekezett fordítani a játék képén, némileg többet is birtokolta a labdát a Zalaegerszegnél. Az 53. percben megsérült Németh Krisztián, helyére Tischler Patrik érkezett. Ebben az időszakban nem volt túl eseménydús a mérkőzés, mígnem a 65. percben Dzsudtzsák Balázs húzott el a bal szélen, kapura tört, lövését Demjén nagy bravúrral védte. Egy perc múlva viszont a hazai kapus már nem tudott hárítani, a DVSC csapatkapitánya egy 24 méteres szabadrúgásból gyönyörűen lőtt a bal felsőbe (1-1).

Nem sokáig örülhettünk, a 70. percben már újra a ZTE együttesénél volt az előny, egy védelmi hiba után a frissen beállt Meshack fejelt 8 méterről a kapuba (2-1). A hajrában a Loki előtt voltak még kisebb-nagyobb lehetőségek a gólszerzésre (a csereként beállt Tischler Patrik és Soltész Dominik, míg a legvégén Sylvain Deslandes is próbálkozott), ezekből azonban egyet sem sikerült kihasználni, így vereség lett a vége.

Folytatás jövő héten az FTC ellen Debrecenben.

OTP Bank Liga, 15. forduló.

ZTE-DVSC 2-1 (1-0).

Zalaegerszeg, 712 néző. Vezette: Csonka.

ZTE: Demjén – Bedi, Kálnoki Kis, Serafimov, Lesjak- Halilovic (Spoljaric, 46.), Sankovic – Skribek (Németh D., 87.), Tajti (Bakary, 78.), Zimonyi (Meshack, 69.) – Koszta. Mb. vezetőedző: Ferenczi István.

DVSC: Gróf – Baranyai, Pávkovics, Deslandes, Ferenczi (Korhut, 85.)- Bódi (Soltész, 78.), Varga J (Babunski, 85.)., Baráth P., Dzsudzsák – Ugrai (Sós, 46.), Németh K. (Tischler, 56.). Vezetőedző: Joan Carrillo.

Gól: Koszta (26.), Meshack (70.), illetve Dzsudzsák (66.).

Sárga lap: Zimonyi (45.), Sankovic (48.), illetve Deslandes (25.), Ferenczi (82.).

Helyszín

ZTE Aréna / Október 6. tér, Kaszaháza, Zalaegerszeg, Zalaegerszegi járás, Zala megye, Nyugat-Dunántúl, Dunántúl, 8900, Magyarország

Részletek

Meccsnap Időpont Liga Idény
2021.12.04. 16:30 OTP Bank Liga 2021/2022