OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

OTP Bank Liga 16. forduló

Eredmény
2 - 0
Full Time

Meccs riport

MICSODA SIKER! DVSC-FTC 2-0

Remek győzelmet aratott a Loki a listavezető Ferencváros ellen vasárnap a Nagyerdei Stadionban.

A DVSC-nek még mindig sok sérüléssel bajlódó játékost (Bárány Donátot, Szécsi Márkot, Németh Krisztiánt, Tomas Kosickyt, Pintér Ádámot, Kusnyír Eriket, Kundrák Norbertet, Korhut Mihályt és a brazil Charlestont) kellett nélkülöznie, Bódi Ádám pedig betegség miatt nem állhatott a csapat rendelkezésére a Fradi elleni összecsapáson. Bekerült viszont a kezdőbe David Babunski, összességében a Loki 9, a Fradi 2 magyar játékossal állt fel.

A találkozó cudar időben, de remek hangulatban kezdődött, mégpedig FTC-mezőnyfölénnyel és szervezett debreceni játékkal. Az első helyzet a 16. percben az FTC előtt adódott, amikor is Zubkov szöglete után akadt be a labda majdnem a hosszú sarokba. Válaszul a 18. minutumban David Babunski került ziccerbe, de a védők blokkolták a közeli lövést.

A félidő második felében sem sokat változott a játék képe, kifejezetten egységesen futballozott a DVSC, így a Ferencváros nem tudott előnyhöz jutni. Taktikai csata dúlt ekkor, kevés látványelemmel. Szünetig nem is állt be nagyobb változás, döntetlennel fordultak a csapatok.

A második játékrész elején megszerezte a vezetést a Loki! A 47. percben egy szöglet után Dibusz röviden ütötte ki a labdát, Bévárdi Zsombor érkezett, és jobbról, éles szögből a kapuba lőtt (1-0). Válaszul Uzuni bombázott fölé, az FTC megpróbált mihamarabb egalizálni.

A DVSC remekül küzdött, igyekezett megfékezni a vendégeket, s közben gyors megugrásokra is apellált. A 63. percben egy ilyen után Dzsudzsák Balázs lövését védte bravúrral Dibusz, aztán viszont jött a második Loki-gól! Egy baloldali akció és beadás után Tischler Patrik elé pattant a labda, aki közelről a kapuba lőtt (2-0). Ezt követően David Babunskit Varga József váltotta, később a megsérült Ugrai Roland helyett beállt Sós Bence, a végén pedig pályára lépett Soltész Dominik és Bényei Ágoston is, a DVSC pedig egészen remekül futballozott.

A hajrára a Ferencváros sokat cserélt és mindent megpróbált, de ezen a napon az igen szervezett játékot nyúltó Loki biztosan tartotta előnyét. És nem csak tartotta, hanem meg is őrizte! A csapat minden elismerésre rászolgálva legyőzte az éllovas, Európa Ligában szerepelt FTC-t, mégpedig taktikus és lelkes produkciót bemutatva.

Folytatás a jövő héten Gyirmóton.

OTP Bank Liga, 16. forduló.

DVSC-Ferencváros 2-0 (0-0).

Nagyerdei Stadion, 4260 néző. Vezette: Bogár G.

DVSC: Gróf – Baranyai, Pávkovics, Deslandes, Ferenczi – Bévárdi (Bényei Á., 87.), Baráth P., Babunski (Varga J., 68.), Ugrai (Sós, 78.) – Dzsudzsák, Tischler (Soltész, 87.). Vezetőedző: Joan Carrillo.

FTC: Dibusz – Botka, S. Mmaee, Kovacevic, Cabraja – Zubkov (Szánthó, 71.), Besic (Vécsei, 32.), Laidouni (Loncar, 71.), Uzuni – R. Mmaee (Mak, 71.), Marin (Zachariassen, 59.). Vezetőedző: Peter Stöger.

Gól: Bévárdi (47.), Tischler (64.).

Sárga lap: Bévárdi (12.), Dzsudzsák (55.)., Ferenczi (68.), Gróf (83.), illetve Vécsei (37.), Laidouni (45.), R Mmaee (63.), S. Mmaee (91.).

Helyszín

Nagyerdei Stadion / Debrecen Nagyerdei krt. 12 4032

Részletek

Meccsnap Időpont Liga Idény
2021.12.12. 15:30 OTP Bank Liga 2021/2022