OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

OTP Bank Liga 25. forduló

Eredmény
0 - 1
Full Time

Meccs riport

 ÉRTÉKES GYŐZELEM: PAKS-DVSC 0-1

Nem éppen a legjobb előjelekkel várta a DVSC a paksi bajnokit, hiszen a régóta maródi Bárány Donáton és Kundrák Norberten kívül Gróf Dávid, Szécsi Márk és Korhut Mihály is hiányzott sérülés miatt a keretből, míg Ferenczi Jánosra betegség miatt nem számíthatott Joan Carrillo vezetőedző. A kezdőbe bekerült Hrabina Alex, Varga József és a brazil Charleston Dos Santos is.

A találkozót aktívan kezdte a Loki, Dorian Babunski már 1. percben megcélozta a bal felsőt 13 méterről, és nem is sokat tévedett. A folytatásban a Paks is próbálkozott, két szöglete is veszélyes volt, de Hrabina Alexnek nem kellett bravúrt bemutatnia. Mindkét oldalon akadtak kisebb lehetőségek, a kérdés az volt, melyik gárda talál be először. A 12. percben 19 méterről végezhetett el szabadrúgást csapatunk, de Dzsudzsák Balázs lövése után mellé szállt a labda.

A 21. minutumban David Babunski lőtt fölé, majd Charleston csúsztatott mellé. Látszott, hogy zavarba hozható a paksi védelem, igaz, az sem volt kétséges, hogy a hazaiak támadásban is gólerősek. Ezt bizonyította a 33. percben Haraszti, aki helyzetbe került, de a debreceni kapus szépen védett. A 36. percben újra érkezett Haraszti, aki 10 méterről a keresztlécet találata telibe. A paksiak fölénybe kerültek, Pethő lövésénél már Hrabina-bravúr kellett, a hosszabbításban Dorian Babunski fejelt mellé, végül az első találatot a szünetig egyik együttesnek sem sikerült bevinnie, ahhoz túl sok volt a hiba.

Csere nélkül kezdődött a második játékrész, az 50. percben pedig Charleston előretörése után, egy szép támadás végén David Babunski gyönyörű gólt lőtt a jobb alsóba 12 méterről, miután csinált egy remek cselt. Az akciót követően sokáig VAR-oztak, ám végül megadták a találatot (0-1). A hazaiak élénk rohamokkal és egy Haraszti-kapufával reagáltak, a DVSC pedig igyekezett szervezett játékot nyújtani.

Élesedett a pályán a küzdelem, a Paks hármat cserélt egyszerre félórával a vége előtt. A hajrában aztán próbálta fokozni a nyomást a hazai együttes, de nem tudott igazán nagy ziccert kialakítani. A Lokiba érkezett Bényei Ágoston, majd Tischler Patrik is, utóbbi a 86. percben gólt lőhetett volna, de óriási helyzetben a kapust találta el. Végül maradt az 1-0-ás debreceni győzelem, amely sokat, 3 pontot ér.

A jövő héten nem lesz bajnoki, két hét múlva, április 2-án a ZTE csapatát fogadjuk Debrecenben.

Mesterszemmel

Bognár György: Kicsit kényelmes volt a ritmusunk, bár a hozzáállással nem volt gond. Minőségibb játékra lett volna szükség, rendeznünk kell a sorainkat.

Joan Carrillo: Jól kezdtük a meccset, aztán a 20. perc után túl sok pontrúgáshoz jutott az ellenfél, de ezeket sikerült kivédekezni. Tudtuk, hogy gólt kell szereznünk, a második félidőben ez teljesült is, fontos győzelmet arattunk.

OTP Bank Liga, 25. forduló.

Paks-DVSC 0-1 (0-0).

Paks, 2076 néző. Vezette: Andó-Szabó S.

Paks: Nagy G. – Szabó J. (Szélpál, 62.), Gévay (Szabó B., 62.), Lenzsér – Pethő (Böde, 62.), Balogh B. (Nagy R., 75.), Windecker, Haraszti, Medgyes – Sajbán M., Ádám M. Vezetőedző: Bognár György.

DVSC: Hrabina – Poór (Baranyai, 94.), Pávkovics, Deslandes, Charleston – Varga J., Baráth P. – Dzsudzsák, David Babunski (Bényei Á., 79.), Bódi – Dorian Babunski (Tischler, 84.). Vezetőedző: Joan Carrillo.

Gól: David Babunski (50.).

Sárga lap: Szabó J. (11.), Szabó B. (72.), illetve Poór (29.), Varga J. (40.), David Babunski (40.), Dorian Babunski (46.), Pávkovics (64.), Baráth P. (87.).

Helyszín

PAKSI FC STADION / Október 6. tér, Kaszaháza, Zalaegerszeg, Zalaegerszegi járás, Zala megye, Nyugat-Dunántúl, Dunántúl, 8900, Magyarország

Részletek

Meccsnap Időpont Liga Idény
2022.03.20. 13:15 OTP Bank Liga 2021/2022